Foto: Rain alarm

Iz Slovenije u Hrvatsku došla nova oluja: Civilna zaštita izdala važno upozorenje

Autor: Dnevno.hr/I.J.

Kako se može vidjeti na stranici Rain alarm, veliko nevrijeme koje je prije nekoliko sati krenulo iz Slovenije prema Hrvatskoj, upravo je došlo do Zagreba.

Ravnateljstvo civilne zaštite putem Facebooka građane je upozorilo da se grmljavinsko nevrijeme iz Gorskog kotara kreće u smjeru karlovačkog i zagrebačkog područja.




 

DHMZ je već ranije danas najavio nevrijeme s grmljavinom i izdao meteoalarm za cijelu Hrvatsku.

Kako je već ranije javljeno, na zapadu će kiša biti već prijepodne, a od sredine dana pljuskovi i grmljavina u većini kopnenih predjela te na sjevernom Jadranu.

Foto: Bruno Konjevic / CROPIX

“Pritom će pljuskovi lokalno biti izraženi, a moguće je i grmljavinsko nevrijeme uz prolazno jak i olujni vjetar, osobito krajem dana. U Dalmaciji pretežno sunčano, a navečer su na sjevernom dijelu mogući pljuskovi. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i jugoistočni. Na Jadranu jugozapadni i južni vjetar te jugo,”, izvještavaju iz DHMZ-a.

Sutra nas očekuje promjenjivo i nestabilno vrijeme uz mjestimične pljuskove i grmljavinu, češće i izraženije u noći te ponovno poslijepodne.

 

 

 

 

Autor:Dnevno.hr/I.J.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.