fbpx
Screenshot: YouTube

USTAŠKI KLAUN, SLABOUMNI MUSLIMAN, RETARD: Ante Tomić kažnjen zbog riječi upućenih Hasanbegoviću

Autor: Dnevno

Predsjednik stranke Blok za Hrvatsku i nekadašnji HDZ-ov ministar kulture Zlatko Hasanbegović na varaždinskom Županijskom sudu dobio je pravomoćnu presudu protiv Kolumnista Ante Tomića koji ga je u beogradskom Ninu, u tekstu iz 2016.godine pod naslovom Jadi političkog minotaura nazvao ustaškim klaunom, slaboumnim zagrebačkim muslimanom, bijednikom, raterdom te ideološkim retardom.

Sud je djelom prihvatio Tomićevu žalbu u pogledu odštete pa je dosuđenih 30 tisuća kuna iz provstupanjskog postupka smanjio na 15 tisuća kuna, a sutkinja Amalija Švegović obrazložila je odluku napisavši da je tiskano izdanje Nina u Hrvatskoj i Sloveniji i prodano u 130 primjeraka te da su u vrijeme objave spornog članika u medijima bile brojne negativne reakcije na tužitelja (Hasanbegovića) i njegovo obnašanje dužnosti ministra kulture, kritike njegova političkog svjetonazora i zahtjevi za smjenom te je stav suda da Hasanbegoviću pripada naknada zbog povrede prava osobnosti (pravo na dostojanstvo, čast i ugled) u iznosu od 15.000 kuna.


Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.