Facebook / Screenshot

Una i dalje raste: Evo kakva je trenutna situacija u Hrvatskoj Kostajnici

Autor: Ines Brežnjak

Hrvatska je od jučer “na nogama” zbog poplava izazvanih velikim količinama oborina koje prijete pojedinim mjestima i gradovima. Najgore je bilo jučer u Hrvatskoj Kostajnici, gdje su se od jutra poduzimale mjere obrane od poplava. Naime, vodostaj Une jučer je drastično rastao, no situacija se ipak malo primirila.

Naime, jutros smo razgovarali s predsjednikom Stožera Civilne zaštite u Hrvatskoj Kostajnici, gospodinom Romanom Rosavcem, koji je za Dnevno rekao kako se situacija ipak malo smirila. Krizni stožer sastao se odmah jučer ujutro te se krenulo s mjerama zaštite od poplava. Također, Rosavec je istaknuo kako su službenici na terenu iz Hrvatskih voda jutros istaknuli da vodostaj Une ipak ne raste dinamikom kojom se jučer pretpostavljalo da će rasti.

U 11 sati prema podacima Hrvatskih voda, vodostaj Une iznosio je 427 centimetara.

Vatrogasci su na svojem Facebook profilu napisali kako su im na ispomoć stigle vatrogasne postrojbe DVD-a Sisak, DVD-a Lipovljani, DVD Oroslavje, DVD Majur, DVD D. Kukuruzari i DVD Selište Kostajničko, a na terenu su Crveni križ i HGSS.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.