foto:N1screenshoot

SVE KONTROVERZE BIVŠEG PETRINJSKOG GRADONAČELNIKA: U uredu imao jacuzzi, a diplomirao u 60. godini u Srbiji

Autor: Iva Međugorac

Bivši gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović ne prestaje iznenađivati javnost svojim posljednjim istupima pa je tako otkrio kako će obavezno iskoristiti zakonsko pravo koje mu pripada te obavezno uzeti šest plaća. Žao mu je kako kaže da ih nije 12. No, nije to jedina anomalija s kojom je bivši gradonačelnik potresom razorenog grada uspio dospjeti u javnost.

Pozornost je privukao svojim luksuznim Chryslerom, skupocjenim automobilom koji se ne pojavljuje u njegovoj imovinskoj kartici. Zato se u njegovu uredu pojavljuje jacuzzi koji je novinarima pokazala njegova nasljednica, nova gradonačelnica Magdalena Komes, koju je uz ostalo zapljusnuo dug od devet milijuna kuna koji je zatekla u gradskoj blagajni. Dumbović je inače bivši ugostitelj i član Čačićevih Reformista, a karijeru je uz ostalo gradio i u HNS-u.

U javnom prostoru prozivan je i zbog kaosa u dodjeli humanitarne pomoći nakon potresa koji je pogodio Banovinu. Gotovo u isto vrijeme pojavile su se glasine o nesrazmjeru njegove imovine. Naime, milijunske poslove obnove u gradu dobio je tinejdžer, a a obnovi je radila i građevinska tvrtka Dumovićeva sina. Zanimljiva crtica veže se i uz obrazovanje bivšeg gradonačelnika koji je diplomirao u 60. godini života kada je stekao diplomu mendžara na studiju Operativnog menadžmenta na Fakultetu za menadžment u Sremskim Karlovcima Sveučilišta Union – Nikola Tesla.

Inače, Dumbović je i bez ovih posljednjih manifektula prilično zanimljiv tip, naime, osim što posjeduje 200 tisuća eura vrijedne njive i oranice u okolici svoje Petrinje pažnju javnosti privlačio je stoga što je SDP u prosincu 2016.godine protiv njega podnio kaznenu prijavu zbog zlouporabe položaja i ovlasti, prekomjenog trošenja nepreviđenih proračunskih sredstava u iznosu od dva milijuna kuna, ali i zubog malverzacija sa zemljištem te pogodovanja. Zbog javnih prozivki gradonačelnik je, mjesec dana nakon što je SDP podnio kaznenu prijavu, iz ureda izbacio zamjenicu Svjetlanu Lazić (SDP) onemogućivši joj rad, a inventar i dokumentaciju iz ureda radnici privatne tvrtke iznijeli su u hodnik Poglavarstva kako bi “obnovili ured”.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.