Foto: Robert Fajt / CROPIX

Rojs hladno prekinuo Milanovića usred izjave: Pogledajte reakciju predsjednika

Autor: Dnevno.hr

U nedjelju su na Plitvicama, pod organizacijom Ministarstva unutarnjih poslova, obilježene 33. obljetnice Krvavog Uskrsa i pogibije hrvatskog policajca Josipa Jovića. Obilježavanje je uključivalo paljenje svijeća, polaganje vijenaca te prijem novih deset osoba u Antiterorističku jedinicu Lučko. Međutim, predsjednik Zoran Milanović došao je na događaj mimo protokola i izrazio nezadovoljstvo što nije bio pozvan na obljetnicu, što je izazvalo polemike.

“Ali, hajde, izborna je kampanja, mogu to još nekako i shvatiti. No zašto nije pozvan nedavno izabrani načelnik Glavnog stožera Hrvatske vojske? Dakle, načelnik Glavnog stožera nije pozvan!?”, rekao je Milanović. Jedan detalj s okupljanja svima je posebno upao u oko.

“Nije pozvan niti umirovljeni general Butorac, jedan od glavnih ljudi u akciji Plitvice. Nije pozvan niti umirovljeni general Marko Lukić, tada pomoćnik ministra unutarnjih poslova. I konačno, ovdje je čovjek koji je popio tromblon, zajedno sa skoro 50 ljudi…” krenuo je Milanović pokazati prema njemu, a onda ga je Ljubo Ćesić Rojs prekinuo: “Sedamdeset i pet”, ispravio je predsjednika.

Nije ga smelo

Milanović je tu na kratko zastao. “Ovaj, koji je vozio autobus, ne. Što je bilo zabavno ljudima kasnije. Dakle, vozio je autobus, glava mu je bila na pladnju, koju je ostavio, ni on nije bio pozvan. Eto, to vam je Hrvatska anno domini 2024.”, kazao je predsjednik.

Uz Milanovića stajao je general Rojs, Butorac i Lukić, te je Rojs za medije izjavio kako se nada na će Milanović postati premijer. “Ovdje je moj drugi rođendan, ovi moji me nisu pozvali, pozvali su me iz Ureda predsjednika, a ja sam se odazvao instituciji predsjednika, i neka ih je sram. Nisu me pozvali ni na zadnji Sabor, a ja sam utemeljitelj HDZ-a”, rekao je.

On stoji iza mega pljačke! Zaveo naivnu Mirnesu pa je odbacio kao staru krpu: Doznalo se sve




Nakon Milanovićevih komentara za medije je svoju izjavu dao i general Josip Lucić koji je vidno bio povrijeđen situacijom. “Ja sam pripadnik specijalnih postrojbi MUP-a, dragovoljac od 1990. godine i hrvatski general kojega je promovirao prvi predsjednik dr. Franjo Tuđman. Moje misli su danas s poginulima, ranjenima i umrlima i o njemu ne želim uopće razmišljati” rekao je general Josip Lucić.

Nakon Milanovića na Plitvicama su stigli ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i ministar branitelja Tomo Medved. Božinović je uputio medijima kako su njegove misli danas s poginulima, ranjenima i umrlima te da o Milanoviću i politici ne želi uopće razmišljati “danas stvarno ne bi gubio vrijeme i komentirao predsjednikove ispade”.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.