FOTO: Pixsell

’PREDSJEDNIK JE NARUŠIO KOMUNIKACIJU NACIJE’ Stručnjak objasnio sličnosti predsjednika i Zdravka Mamića

Autor: Dnevno/M.V.

Na svom Twitter profilu nije propustio podijeliti brojne memeove koji su nastali nakon nedavnih istupa predsjednika Zorana Milanovića, komunikacijski stručnjak, Kristijan Sedak za Dnevno je prokomentirao i komunikacijskog stručnjaka koji stoji iza predsjednika, ali i strateške govore koje, iako se takvim, ne čine, smatra, to svakako jesu.

“Predsjednik Milanović nema lošeg komunikacijskog stručnjaka. To je čovjek s neizmjernim iskustvom koji sigurno dobro poznaje tehnike odnosa s javnošću”, rekao nam je pa istaknuo kako savjeti drugog stručnjaka predsjedniku ne trebaju.

“Savjetovao bi glasnogovornika. Pravilo je struke da se ne smije dovesti u situaciju u kojoj više ne može utjecati na komunikaciju klijenta. U ovom slučaju to je predsjednik. Kada to više ne može učiniti, mora se povući”, govori.

Ovakvi istupi predsjednika prema sada već popriličnoj skupini ljudi, djelomična su strategija.

“On je osvojio medijski prostor. Ovo je svakako neka vrsta spina. Usporedio bi ga s istupom Zdravka Mamića i one čuvene situacije kada je izgovorio ’Proklet bio na Božić 2010.’. Mediji su tada prenijeli njegov istup, a u pozadini se svašta događalo s Dinamom”, tvrdi.

Podsjetio je stručnjak i na još dvije situacije kada je komunikacija predsjednika ostala upitna. Bio je to govor koji je održao kao vrhovni zapovjednik i to na Dan hrvatske vojske kada je dodijelio odličja.

“Taj je govor trajao 21 sekundu u kojem predsjednik nije rekao ništa. Mislim da se mediji još uvijek pitaju što je htio reći”, tvrdi.




Osvrnuo se i na ono priopćenje koje je Ured predsjednika uputio nakon što predsjednik nije prisustvovao sjednici Sabora nego je radije izabrao odlazak u omiljeni restoran.

“Priopćenje o predsjedniku u Taču odličan je primjer razine komunikacije na koju se predsjednička ne bi smjela spustiti”, govori.

Govori i istupi predsjednika utječu na komunikaciju nacije, govori ovaj stručnjak, a svojim posljednjim istupima, tvrdi, predsjednik je spustio nivo iste.




U odnosu na premijera Plenkovića, predsjednik istupa nonšalantno i nepripremljeno, zaključuje.

“On je u situaciji u kojoj lagodno osvaja pozicije, a mediji vole sukobe”, smatra pa dodaje: “On je pametan čovjek, obrazovan i načitan. Ima veliku širinu u svom govoru stoga njegovi istupi nisu slučajni”.

No, kojim je smjerom krenuo i tko bi se sada mogao naći na tapeti predsjednika, ne može predvidjeti ni ovaj stručnjak.

“Čini mi se kao da on ima neke svoje osobne obračune”, zaključuje.

Autor:Dnevno/M.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.