Foto: Luka Gerlanc / CROPIX

Oženio se sin generala Gotovine: Evo zašto je sve odrađeno u strogoj tajnosti

Autor: Iva Međugorac

Diskretno, i bez prevelike pompe proteklog je vikenda, odnosno u petak 24.svibnja pred oltar stao Ante Gotovina, sin generala Ante Gotovine i Dunje Zloić Gotovina koji se vjenčao u zagrebačkoj crkvi svetog Marka. Upućeni tvrde da je Ante mlađi oženio svoju dugogodišnju djevojku Rebeku, a svjesni velikog interesa koji vlada za generala Gotovinu i njegov život, mladenci su odlučili da se vjenčanje održi podalje od medija, u uskom obiteljskom krugu s malim brojem uzvanika. Unatoč tome, novopečeni supružnici Gotovina odlučili su vjenčanju dati vlastiti pečat pa su pred crkvu stigli u Buicku iz 1948.godine.

Inače je sin generala Gotovine rođen 1997.godine, a poznato je da se tijekom cijelog života držao podalje od javnosti, no neke podatke ipak nije uspio zadržati u privatnosti pa se tako moglo saznati da je završio Zagrebačku školu ekonomije i menadžmenta.

Pažnju medija mladi Gotovina privukao je prošle godine u ožujku kada se pojavio na misi u župnoj crkvi Uzašašća Gospodinova u generalovim Pakoštanama, nakon što je general crkvi darovao 22 vitraja oslikana svecima. I tada je uz generalova sina stajala njegova dugogodišnja djevojka koja je privatnost uspjela sačuvati pa se o njoj ne zna gotovo ništa.

Foto: Luka Gerlanc / CROPIX

O mladom Gotovini ne zna se gotovo ništa

Zna se zato da je Gotovina mlađi svojedobno stažirao u uredu HDZ-ove bivše europarlamentarke Ivane Maletić zbog čega je jedno vrijeme boravio u Bruxellesu. No, ni u Bruxellesu, ni ovdje u Hrvatskoj Ante Gotovina nikada se nije pretjerano isticao ni nadmetao, štoviše, oni koji su ga imali prilike upoznati govore o tome kako se radi o prizemnom, i skromnom mladiću kojemu vrlo važnu ulogu u životu igraju obitelj, vjera i skroman život podalje od javnosti. I vjerojatno je zbog svega toga ova svadba odrađena u strogoj tajnosti.

Inače su se Dunja Zloić i general Gotovina vjenčali u Zagrebu 29. srpnja 1995.godine, a njihova ljubavna priča u medijskom prostoru opisivana je kao jedna od najljepših priča iz Domovinskog rata. Vjenčali su se naime između dvije vojne akcije.

Gotovina izgradio unosan biznis: Otkriveno koliko generalova tvrtka zarađuje




Iste večeri kada je završila operacija Ljeto 95′ Gotovina je džipom stigao u Zagreb znajući da ima najviše 48 sati. U tom periodu Gotovina je uspio u svojem naumu pa se s Dunjom vjenčao u gornjogradskoj vijećnici uz prisustvo njegova kuma, bivšeg ministra obrane Gojka Šuška kojemu uje Dunja tada bila šefica kabineta i generala Ante Rose. Gotovina i Dunja tada su se vjenčali građanski imajući u planu i crkveno vjenčanje u Kninu kada grad bude oslobođen.

Foto: Luka Gerlanc / CROPIX

Romantična ljubavna priča

Poslije vjenčanja Gotovina je s kumovima i suprugom stigao ručati u jednom zagrebačkom hotelu od kuda se helikopterom zaputio na Brijune kod predsjednika Franje Tuđmana gdje je krenula priprema za akciju Oluja,. Pet dana kasnije general je s Hrvatskom vojskom ušao u Knin, a nakon Oluje svoju je Dunju odveo na bračno putovanje pa su tjedan dana krstarili Jadranom. Par je dvije godine kasnije dobio sina koji je dobio očevo ime Ante. Gotovina pak iz ranijih veza ima dvije kćeri Ximenu i Anu. Ximenu koja danas ima 39 godina general je dobio s 19-godišnjom kolumbijskom novinarkom Ximenom Dalel koju je upoznao davne 1983.godine tijekom boravka u njenoj zemlji gdje je radio kao instruktor specijalaca.

Drugu kćer dobio je u vezi s novinarkom Vesnom Karuzom, a ona je dobila ime po generalovoj majci. U vrijeme kada se Gotovina vratio iz Haaga moglo se vidjeti da njegova djeca imaju prisan odnos unatoč tome što nisu živjeli zajedno. No, Gotovina o tome kao uostalom ni o drugim segmentima svojeg privatnog života nikada nije javno govorio. Po povratku iz Haaga posvetio se svojoj obitelji i okrenuo biznisu s tunama koji mu odlično ide. Čini se da mu i privatno obiteljski život dobro ide i da ima zašto biti ponosan, posebice otkako je tijekom vikenda oženio svojeg sina i svog imenjaka Antu Gotovinu mlađeg.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.