Photo: Marko Prpic/PIXSELL

NASTAVLJA SE NABAVA BORBENIH AVIONA: Kada stiže konačna odluka?

Autor: Iva Međugorac

Ponuditelji za višenamjenske borbene zrakoplove koji su se nedavno javili na hrvatski natječaj iskoristili su opciju da na koncu procesa validacije ponude dostave svoju najbolju i finalnu ponudu.

Proces je to koji se odvijao 10. i 11. studenoga, a najbolju konačnu ponudu dostavile su SAD i to za novi avion F-16 Block 70 te rabljeni izraelski F-16 Block 20. Švedska je dala ponudu za novi JAS-39 C/D dok Francuska u ovom procesu sudjeluje s korištenim Rafaleom.

Ovime je okončan proces validacije, a otpočeo proces evaluacije pristiglih ponuda, kažu u Ministarstvu obrane te najavljuju kako će najbolje i finalne ponude biti procjenjivane kroz međuresorno povjerenstvo, ali i kroz ostale državne institucije koje u ovom procesu sudjeluju.

Finalna odluka trebala bi biti donesena i objavljena do kraja godine, dok bi prema najavama resornog ministarstva početkom naredne godine trebao startati proces donošenja odluke na državnoj razini.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.