Zarko Basic/PIXSELL

Ministar Marić emotivnom se porukom oprostio od velikog novinara i čovjeka Jajčinovića

Autor: dnevno.hr

Marić govori kako je Jajčinović bio puno više od novinara te kako ostaje praznina kada takav čovjek ode

Goran Marić, ministar državne imovine, putem svoje Facebook stranice je odao počast preminulom novinaru i kolumnistu Milanu Jajčinoviću.

U objavi Marić govori kako je Jajčinović bio puno više od novinara te kako ostaje praznina kada takav čovjek ode. Ponudio je sućut obitelji i odao počast Jajčinovićevom životu i radu.

Objavu donosimo u cjelosti:

“IZMEĐU SNA I STVARNOSTI

Napustio nas je novinar, i puno više od tog, Milan Jajčinović. Hrvatska to otvoreno primjećuje, jer kad takav čovjek ode, ostaje praznina. Stoga je i moja sućutnica njegovoj obitelji neizostavna. Tim više što smo se osobno poznavali i susretali u vrijeme kad je već bio teško bolestan. Kad se duboko hrvao s bolešću koja je okovala snagu njegova duha. Bio je poput okovanog Prometeja, što Milan nikako nije sebi priznavao – biti okovan!

S iskrenom sam tugom primio vijest da nas je napustio vaš suprug i otac, naš prijatelj, intelektualac i domoljub gospodin Milan Jajčinović.  Napustio nas je politički pisac i novinar koji je svojim komentarima u Vjesniku, Danasu i Večernjem listu ostavio snažan trag u političkoj misli suvremene Hrvatske. Svojim je novinarskim i mentorskim radom, čitava svog profesionalnog vijeka, odgajao naraštaje hrvatskih novinara. I ne samo novinare, nego čitavu našu hrvatsku javnost. Analizom i darom razlikovanja dobra od zla, osobito u vremenima stvaranja samostalne i suverene hrvatske države, Milan Jajčinović je bio onaj dragocjeni čovjek-orijentir kad su to rijetki mogli i znali biti. Čovjek razapet između sna i stvarnosti. Njegove su jezgrovite kolumne s nedvosmislenim vrijednosnim značenjem, bile aksiomi nacionalne samosvijesti”, stoji u objavi.




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.