Foto: Screenshot/Facebook

Kolege se emotivnom porukom oprostile od poginulog mladića: ‘Sudbina je htjela da odeš prerano’

Autor: F.F

U subotu poslijepodne došlo je do pada zrakoplova u blizini Zagreba. Na letjelici je bilo pet članova posade. Neslužbeno se saznaje da su četiri osobe preživjele, dok je jedna osoba preminula. Helikopterom su prevozili jednu osobu u KB Dubravu, dvoje u Vinogradsku bolnicu, dok je jedna osoba prebačena u KBC Zagreb.

“U avionu je bilo pet osoba, a prema informacijama policije, HGSS-a, jedna je osoba preminula, a ostalima se ukazuje pomoć. Hvala svima na promptnoj reakciji. Prema prvi saznanjima, osobe koje su ozlijeđene su zbrinute te nisu životno ugrožene”, rekao je Andrej Plenković koji je ubrzo došao na mjesto događaja.

Radilo se o zrakoplovu namijenjenom za padobranske skokove, konkretno modelu Cessna 182, četverosjedu opremljenom jednim propelerskim motorom, proizvedenom 1961. godine.

Emotivna poruka

U ovom slučaju, motor zrakoplova otkazao je pri uzlijetanju. Obično ti zrakoplovi lete vikendom, izvodeći između pet do šest letova dnevno, ovisno o broju padobranskih skokova. Navodno se upravo padobranskim skokovima u slobodno vrijeme bavio i poginuli mladić.

Poginuli mladić radio je na Hitnoj, dok je jedna od ozlijeđenih Veselka Klobučarić-Pirc, predsjednica padobranskog kluba Croatia i europska viceprvakinja u skokovima na cilj te državna prvakinja u padobranstvu. Od Ivana su se u vrlo emotivnoj objavi na Facebooku oprostili njegovi kolege s posla.

Preminuo vozač hitne pomoći u padu aviona, četiri osobe ozlijeđene: Državna prvakinja u bolnici




“U Zrakoplovnoj nesreći koja se jučer dogodila život je izgubio naš dragi kolega i prijatelj Ivan. Ivane, volio si opasan sport, volio si svoji posao i pomagati ljudima u nevolji. Nažalost sudbina je htjela da nas napustiš prerano. Počivaj u miru u svom nebeskom letu.. Tvoji hitnjaci”, objavili su na Facebooku.

Još uvijek nema novih informacija o nesreći. Istragu vodi Agencija za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu. Prema HRT-u, cijeli postupak bi mogao trajati nekoliko dana, kada bi trebali više doznati o cijeloj nesreći.




Autor:F.F
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.