Iz Ukrajine u Hrvatsku stižu MiG-ovi u bojama ratnog zrakoplovstva Srbije?!

Autor: I. Ž.

Dokupljeni zrakoplovi trebali bi biti, prema natječajnoj dokumentaciji, obojeni u NATO-ovu maskirnu shemu "Europe 1", koja se sastoji od dvije nijanse zelene i jedne sive boje. Budući da Ukrajinci nemaju iskustva s bojenjem zrakoplova u NATO-ove sheme, ostaje vidjeti u kakvim će bojama biti dostavljeni HRZ-a, prenosi Slobodna Dalmacija.

Tri od ukupno pet MiG-ova 21 koji bi za koji dan trebali stići iz Ukraine, izazvali su paniku u Ministarstvu obrane. Naime, zrakoplovi bi trebali biti u bojama Srpskog ratnog zrakoplovstva. S ukrajinskom tvrtkom za izvoz “Ukrspecexport” ugovoren je transport zrakoplova.

“Ugovorom je jedino utvrđeno da se zrakoplovi preuzimaju u zračnoj luci Pleso, a sve do tada u nadležnosti je isporučitelja”, stoji u očitovanju iz MORH-a. Dokupljeni zrakoplovi trebali bi biti, prema natječajnoj dokumentaciji, obojeni u NATO-ovu maskirnu shemu “Europe 1”, koja se sastoji od dvije nijanse zelene i jedne sive boje. Budući da Ukrajinci nemaju iskustva s bojenjem zrakoplova u NATO-ove sheme, ostaje vidjeti u kakvim će bojama biti dostavljeni HRZ-a, prenosi Slobodna Dalmacija.

Iz nekoliko izvora MORH-a došla je informacija da će MiG-ovi doći bojeni u sivu nijansu, a ljubitelji zrakoplovstva primijetili su veliku sličnost s MiG-ovima ratnog zrakoplovstva Srbije.

 

 

Autor:I. Ž.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.