Foto: Patrik Macek/PIXSELL

I MOST CILJA NA FOTELJU ZAGREBA Grmoja otkrio gdje vidi Selak Raspudić

Autor: Dnevno

Ustavni sud danas odlučuje o ustavnosti rada stožera civilne zaštite, a odluku je predvidio i politički tajnik Mosta i saborski zastupnik Nikola Grmoja. 

“Ono što se donese na klubu zastupnika HDZ-a, takvu odluku će donijeti i Ustavni sud”, rekao je na N1 pa dodao: “Znamo kako je iskadroviran ovaj sastav Ustavnog suda, u tome je sudjelovao i SDP. Doduše, HDZ sada ima većinu tako da će odluka biti sigurno takva da opravda vladajuće, opravda Stožer i zapravo se ovaj sastav Ustavnog suda ponaša na način tako da sve one dvojbene odluke vladajućih na neki način opravda”.

“I što se mene tiče, smatram da bi Ustavni sud trebalo ukinuti. Ovakav, on je samo jedno opterećenje za porezne obveznike i građane. Vrhovni sud bi trebao preuzeti ove ovlasti Ustavnog suda jer ovako birati Ustavni sud i imati ovakav sastav koji donosi ovakve odluke i koji je zapravo samo glasnogovornik Vlade i vladajućih je ono što je za mene potpuno neprihvatljivo”, tvrdi.

Pozvao se Grmoja i na rad saborskih zastupnika i na činjenicu da mnogi zastupnici misle da je otežan.

“To je bitna tema, o tome treba govoriti, ali hrvatske građane zanima i što je s njihovim pravima. Ja sam još od ožujka kada je krenula ova cjelokupna priča govorio da treba slušati Stožer, ali da ne treba zatvarati oči, nego treba pratiti hoćemo li s ovim mjerama i svime što se događa tijekom ove epidemije ostati bez nekih osnovnih ljudskih prava i sloboda. I to je jako važno – naši ugostitelji, poduzetnici, ljudi koji pokušavaju nešto raditi u ovoj Hrvatskoj – njihova prava su ugrožena”, rekao je.

Slično kao i većina stranaka, i Most će se okušati u bitci za fotelju grada Zagreba. No, Marija Selak Raspudić navela je kako se ona neće kandidirati na to mjesto.

“Marija ima ogroman politički kapital i sigurno bi ostvarila jedan odličan rezultat u Gradu Zagrebu, ali ja sam uvjeren da će stati na našu listu za zagrebačku Gradsku skupštinu, to je isto važno”, zaključuje.




ŠTO BISMO TIME POSTIGLI? Plenković spustio pravobraniteljici koja bi izbacila vjeru iz školskih predstava




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.