Foto: Bozidar Vukicevic / CROPIX/Ilustracija

Uništili atrakciju na hrvatskom biseru, lokalci u nevjerici: ‘Svi su uživali u njemu’

Autor: M.D.

Jedan od popularnih vidikovaca na Mljetu osvanuo je oskvrnut. Nepoznati počinitelj, ili više njih, otpilio je instalaciju u obliku srca, koja je služila kao mjesto za fotografiranje turista i s koje puca pogled na pučinu.

Fotografije uništenog “mljetskog srca”, koje je obilježilo boravak mnogih gostiju i mještana na otoku, objavili su iz Turističke zajednice Općine Mljet. Na njima je vidljivo kako je od cijele atrakcije ostao samo jedan željezni stupić.

Foto: Facebook/Visit island Mljet

“Prije godinu dana smo postavili fotopoint u obliku srca koji je bio na odličnoj lokaciji i svi su uživali u njemu, kako turisti tako i domaći. Netko je nažalost u noći sa subote na nedjelju prepilio po željeznom nosaču i uzeo srce. Pitanje je kakav je to profil ljudi, a žive u našoj zajednici, koji se s ovakvima stvarima bave i dokle će se to tako tolerirati”, zapitali su se iz TZO Mljet.

“Tko ošteti, uništi, izobliči ili učini neuporabljivom tuđu stvar, kaznit će se kaznom zatvora do dvije godine”, stoji u članku 235. Kaznenog zakona. Dodaje se i da će se kaznom od šest mjeseci do pet godina kazniti onaj tko je počinio “počinio iz niskih pobuda ili je njime prouzročio znatnu štetu”.

Autor:M.D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.