Tomislav Majnaric

Delnice sutra prosvjeduju protiv migranata: ‘Mrze sve što je kršćansko. Stanje je toliko alarmantno da nam treba vojska’

Autor: L.A.

“Stanje u Gorskom kotaru je alarmantno”, kaže naš sugovornik i pokretač prosvjeda protiv ulaska ilegalnih migranata u Hrvatsku Tomislav Majnarić.

“To su vojske radno sposobnih ljudi koje uništavaju sve pred sobom. Iz mjeseca u mjesec, sve je gore. Više se ne pitamo kad će napasti, nego koga, koje će selo ove noći biti na udaru.”

Majnarić je s Hrvatskom strankom prava Primorsko-goranske županije za sutra najavio prosvjed koji, kako nam je rekao, podupire i sama policija. Pohvalio je delničku policiju i rekao da obavljaju odličan posao, no nema ih dovoljno.

“Nama treba vojska na granici. Dečki iz delničke policije rade sve što mogu, no nema ih dovoljno.”

O problemima koje ilegalni migranti stvaraju u Gorskom kotaru, već smo pisali i objavljivali šokantne fotografije, a priču nam je ponovno potvrdio Majnarić.

“Mrze sve što je kršćansko. Gdje god da provale, ne ostavljaju red iza sebe, nego lome križeve, obavljaju veliku nuždu posred stola i kreveta. Koriste i planinarske časopise koje nalaze u planinarskim domovima, ali ne da se njima obrišu, već svoj izmet ostavljaju na njemu”, rekao nam je i dodao da su neki domovi bili meta i desetak puta.

Majnarić, i sam planinar, ogorčen je na medije koji blokiraju apele stanovnika Gorskog kotara koji više ne izlaze slobodno na ulicu. Često obilazi planinarske domove te se iz prve ruke uvjerio u kakvom ih stanju ilegalni migranti, bježeći od policije, ostavljaju. Priložio nam je sljedeće fotografije:




 

 

Tomislav Majnarić
Tomislav Majnaric

Stoga su odlučili uzeti stvari u svoje ruke.




“Nakon što smo uputili nekoliko upozorenja u vezi sa situacijom s ilegalnim migrantima, i dalje nema nikakvog odgovora od nadležnih institucija. Situacija s migrantima, osobito u Primorsko-goranskoj županiji, sve je gora, a posebno su na udaru Gorski kotar i Lika… Sve su češća provaljivanja u kuće, vikendice, planinarske domove, dolazi do krađa, migranti uništavaju tuđu imovinu te iza sebe ostavljaju nevjerojatne prizore. Teško je riječima opisati što naši sugrađani nalaze nakon provale migranata.

Do kada će institucije šutjeti o tom problemu?

Na stalnom udaru su planinarska kuća na Janjčarici, planinarski dom Hahlić, planinarski dom na Risnjaku. Nisu samo planinarski domovi na udaru migranata, stradaju i šumarske i obiteljske kuće i vikendice. Turistička sezona u Gorskom kotaru je upropaštena i nitko se ne usudi dovesti turiste u ovaj kraj Lijepe Naše”, napisali su u pozivu građanima, gradonačelnicima, ali i ministrima i drugim državnicima na sutrašnji prosvjed koji će početi u podne u Delnicama na Trgu 138. brigade Hrvatske vojske.

Autor:L.A.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.