Foto: Ilustracija, Profimedia

APSURD U ZAGREBU: Učenici koji inače ne pohađaju vjeronauk, zbog koronavirusa će morati

Autor: Dnevno

Deset dana dijeli nas od početka školske godine, a roditelji svakog dana sve više strepe o početku iste. Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je upute za održavanje nastave, no nisu ih čini se pročitali svi. Naime, kako doznaje Telegram, zagrebačka Osnovna škola Mladost svojim učenicima od 1. do 4. razreda koji ne pohađaju vjeronauk zabranjuje izlazak iz učionice za vrijeme trajanja tog sata.

Učenici bi tako trebali sjediti u zadnjim klupama i kratiti si vrijeme dok sat vjeronauka ne završi jer ne smiju za to vrijeme boraviti u knjižnici sa svojim učiteljima.

Tu je informaciju potvrdio i ravnatelje OŠ Mladost Mladen Konjević.

“Morat će biti tako jer se grupe ne smiju miješati”, rekao je.

Jednako tako istaknuo je i kako učenici ne smiju boraviti u knjižnici za to vrijeme jer bi u tom slučaju došlo do miješanja grupe s knjižničarkom, ali i jer bi onda došli u kontakt s materijalima s kojima su druge osobe bile u kontaktu.

Ipak, školu očekuje sastanak s gradskim pročelnikom i tek onda vidjet će kako će slijediti sve epidemiološke upute.

“Ako je to prihvatljivo rješenje i ako je u redu, onda će to biti tako. Zdravlje učenika nam je na prvome mjestu. Slušamo epidemiologe, ministarstva, nadležni gradski ured i dat ćemo sve od sebe da ovaj period što bezbolnije prebrodimo”, zaključuje.




S druge strane, upute Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo poprilično su jasne. Naime, u dijelu koji se odnosi na školske knjižnice stoji kako se boravak u 2blagovaonici, sportskoj dvorani, knjižnici i drugim zajedničkim prostorijama organizira po skupinama, po mogućnosti da se jasno na vidnom mjestu naznači maksimalan broj osoba koje u isto vrijeme mogu boraviti u tim prostorima”.

Boravak u knjižnici dakle, moguć je.

KOLINDA SE NAPOKON OGLASILA: Poslala je poruku građanima za Oluju! Evo kako ona vidi ovaj dan




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.