Foto: Oleksandr Ratushniak, Guliver Image

HRVATSKA UPOZORENA! Rusi žele objašnjenje zašto je ‘200 plaćenika iz Hrvatske stiglo preko Poljske’

Autor: L.B.

Glasnogovornik ruskog ministarstva obrane general Igor Konašenkov rekao je agenciji Tass da se oko 200 plaćenika iz Hrvatske pridružilo ukrajinskim borcima.

“Samo prošlog tjedna oko 200 plaćenika iz Hrvatske stiglo je preko Poljske i pridružilo se jednoj od bojnih nacionalista na jugoistoku Ukrajine”, rekao je Konašenkov.

Zbog te je informacije, kako prenosi Tass, vojni ataše hrvatskog veleposlanstva u Moskvi pozvan u rusko Ministarstvo obrane gdje je upozoren da je ruska strana upoznata s dolaskom hrvatskih plaćenika.

“Vojnom atašeu je rečeno o nezakonitom djelovanju hrvatskog državljanina Denisa Šelera koji je 2015. sudjelovao u borbenim operacijama na jugoistoku Ukrajine, a sada je formirao skupine hrvatskih plaćenika za njihovo slanje u Ukrajinu”, dodao je Konašenkov.

MORH: Hrvatski vojni ataše je dva puta bio pozvan na razgovor

Iz MORH-a su potvrdili da je hrvatski vojni ataše dva puta bio pozvan u rusko Ministarstvo obrane, gdje su mu pokušali uručiti službenu pisanu notu.

MORH poručuje da ju nije preuzeo – jer podaci o Hrvatima koji se bore u Ukrajini nisu poznati institucijama u Republici Hrvatskoj, i sve da su i točni, nemaju apsolutno nikakve veze s državom, kažu iz MORH-a.




Autor:L.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.