Foto: Domovinski pokret

Hercegovac postaje ministar gospodarstva u Hrvatskoj: Uspješni odvjetnik dolazi iz radišne obitelji

Autor: N.K

Novi ministar gospodarstva  bit će Ante Šušnjar, iz kvote Domovinskog pokreta. On je jedan od najvažnijih ljudi DP-a od osnivanja stranke, a u odvjetničkim krugovima slovi kao pedantan, stručan i uspješan.

Njegov rodni kraj je, kako saznaje portal Herc.info, Posušje, o kojem često s ponosom govori, a on sam, prema pisanju portala dolazi iz čestite i radišne hercegovačke obitelji. S obzirom da je upravo zapad Hercegovine dao neke od najmoćnijih gospodarstvenika u Hrvata, mnogi vjeruju da će Ante Šušnjar imati sluha za ovaj resor te ga dodatno unaprijediti.

Ante Šušnjar, novi ministar gospodarstva, istaknuo se kao stečajni upravitelj, a prema podacima iz Sudskog registra, povezan je s velikim brojem tvrtki. No, ono što je možda još zanimljivije jest njegov brat Ivan Šušnjar. Ivan je stručni suradnik na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu i vjenčani kum ministra financija Marka Primorca.

Foto: Domovinski pokret

Radio za PPD

Ivan Šušnjar je također radio u PPD-u BiH, bosanskohercegovačkoj tvrtki kćeri PPD-a, u vlasništvu Pavla Vujnovca, ključne osobe na hrvatskoj energetskoj sceni. Ova informacija je zanimljiva jer se Domovinski pokret povezuje s Vujnovcem zbog bliskih odnosa zamjenika predsjednika stranke Marija Radića s njime.

Marko Primorac, ministar financija, izrazio je vjeru u konstruktivan rad novog ministra, ističući njegovo bogato iskustvo. Na pitanje o povezanosti novog ministra s energetikom i plinskim biznisom, Primorac je naglasio da je to više povezano s njegovim bratom Ivanom.

Iako Ante Šušnjar rijetko istupa u javnosti, te nije bio na listi Domovinskog pokreta za Hrvatski sabor, sudjelovao je u predizbornoj debati na RTL televiziji. Na upit o mogućnosti postavljanja za ministra, Šušnjar je odgovorio da je sve moguće.

Penava otkrio ministre iz DP-a, a onda je uslijedio šok: ‘Radić neće biti u Saboru’




Ima upravljačka prava u Pevexu

Također, Šušnjar se pojavljuje u imovinskoj kartici Marija Radića, drugog čovjeka Domovinskog pokreta, kao osoba kojoj je Radić prenio upravljačka prava u firmama Pevex i Filir.

Šušnjar je porijeklom iz Posušja, o čemu često s ponosom govori, a navodi se da dolazi iz čestite i radišne hercegovačke obitelji.




Autor:N.K
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.