Foto: Davor Pongracic/CROPIX

Glavaš pokazao što mu je Hebrang napisao nakon presude: ‘Na kraju ćeš u povijesti biti heroj’

Autor: I.G.

Branimir Glavaš u petak je na ponovljenom suđenju nepravomoćno osuđen na sedam godina zatvora u slučajevima “selotejp” i “garaža”. Nepravomoćnu presudu bivšem političaru i njegovim suoptuženicima objavio je predsjednik sudskog vijeća Dražen Kevrić na Županijskom sudu u Zagrebu.

Bivši general presudu nije najbolje prihvatio pa je prvo u sudnici poručio predsjedniku sudskog vijeća Draženu Kevriću da ga “nabije na ku***”. Svoje negodovanje nastavio je i na ulaznim vratima Županijskog suda u Zagrebu gdje je odgovarao na pitanja okupljenih novinara.

‘PIJANDURO UPIŠANA, ZGAZIT ĆU TE’! Glavaš brutalno napao Šeksa zbog scene u ‘birtiji’: ‘Vladimire, bliži se vrijeme’

Hebrang: Ostat ćeš zapamćen kao heroj

Sada je Glavaš na Facebooku objavio poruku koju mu je u vezi ove presude poslao Prof. dr. sc. Andrija Hebrang:

“Prijatelju, čuo sam ove orjunaše što ti rade. Mi koji smo svjedočili tvojoj ulozi u obrani Osijeka i Slavonije stojimo uz tebe! Ne daj se pokolebati, na kraju ćeš u hrvatskoj povijesti biti heroj. To mjesto zaslužuješ za razliku od raznih Sova i sličnih mizerija. Gore glavu, heroju naš! Srdačan pozdrav, Andrija”, poručio je Hebrang Glavašu nakon izricanja presude.

Hvala Ti prijatelju na potpori!




Posted by Branimir Glavaš on Friday, 27 October 2023

 

Krunski svjedok

Podsjetimo, zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo odbacilo je u listopadu 2021. kaznenu prijavu koju je Glavaš podnio protiv nekadašnjeg krunskog svjedoka Krunoslava Fehira zbog ubojstva Čedomira Vučkovića u Osijeku u kolovozu 1991. godine.




Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Fehir je tijekom prvog suđenja Glavašu bio krunski svjedok jer je u dobi od 16 godina u kolovozu 1991. kao pripadnik tzv. Prištapske bojne, među ostalima, bio svjedok mučenja Čedomira Vučkovića kojega su tjerali da pije kiselinu iz akumulatora u jednoj od garaža tadašnjeg Sekretarijata za narodnu obranu u centru Osijeka.

Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.