Photo: Marin Tironi/PIXSELL

Objavljena je netočna informacija da je Emil Tedeschi glavni financijaš zeleno-lijeve koalicije Možemo!

Autor: Dnevno, pe

Od 167 registriranih političkih stranaka, čak 71 nije izvijestilo o donacijama dobivenim u prvoj polovici ove godine zbog čega mogu biti novčano kažnjene od 10 000 do čak 100 000 kuna.
Među strankama koje nisu ispunile zakonsku obvezu su i stranke koje imaju svoje zastupnike u Hrvatskom saboru.

Jedna od tih stranaka je i Radnička fronta, članica zeleno-lijeve koalicije koja ima jedne od najradikalnijih stavova na našoj političkoj sceni, što ekonomskih što onih koji se tiču ljudskih sloboda. Ipak, u posjedu smo informacija da se upravo zelena-lijeva koalicija, predvođena Radničkom frontom Katarine Peović i Možemo Tomislava Tomaševića financira od strane tajkuna i mogula za kojeg to nikad ne bi očekivali od jedne opcije koja se žestoko suprotstavlja kapitalizmu, takozvanom „ekstraprofitu“ te promoviraju „demokratski socijalizam 21. stoljeća“. U povodu upozorenja Faktografa redakcija Dnevno.hr obavještava čitatelje kako je netočna informacija da Emil Tedeschi potajno financira zeleno-lijevu koaliciju Možemo. Faktografu je tu informaciju potvrdila Atlantic grupa i stranka Možemo.

Emil Tedeschi, hrvatski poduzetnik, osnivač i vlasnik Atlantic Grupe, čvrsto je odlučio pomagati ujedinjenu ljevicu u pohodu na osvajanje Zagreba, ali i jačanju za neke nove parlamentarne izbore, otkrio nam je naš izvor blizak vrhu platforme Možemo. Tedeshi je, posjećamo, menadžerom godine proglašen 2002. prema izboru Hrvatske udruge menadžera, a 2005. godine i prema izboru poslovnog časopisa Privredni vjesnik. Godine 2006. izabran je odlukom stručnog žirija Kapital Networka za gospodarstvenika godine. Upravo je to još jedna potpuno neobična činjenica, s obzirom na to da je Tedeschi sinonim za hrvatskog kapitalista, bilo stvarnog ili ortačkog, dok se radikalna ljevica navodno zalaže za potpuno suprotne vrijednosti te je na tome i dojahala u Sabor.

TOMAŠEVIĆ PREVARIO BIRAČE?

„Emil je do neba razočaran SDP-om u Zagrebu koji je u čvrstom zagrljaju Milan Bandića i nesposobnog Marasa. Povezao se s nama na brojnim zagrebačkim tulumima, a pokazao je svoju socijalnu osjetljivost i svojim posljednjim istupima. Zato smo ga uveli u našu ekipu“, rekao nam je naš izvor.

Izvor nam dodaje kako ni nedavni “sukob na cesti” između Tedeschija juniora i Milana Bandića nije baš posve slučajan…

Za komentar smo pitali Katarinu Peović iz Radničke fronte koja to opovrgava, ali dala je naslutiti da osim dima, u toj priči ima i vatre…




„Ja za to prvi put čujem, Radnička fronta s tim nema veze. No, ja mogu govoriti ispred Radničke fronte, ne mogu govoriti za druge partnere iz naše široke koalicije“, rekla nam je, a mi smo joj natuknuli kako smo informaciju dobili iz Možemo.

„Za to morate pitati njih, ja ne mogu govoriti u njihovo ime. Za moguće financiranje Možemo od strane Tedeschija, pitajte Tomislava Tomaševića“, rekla nam je.

Tomašević ne odgovara na pozive, a naš izvor nam kaže da je odlučeno da do daljnjega vlada zavjet šutnje oko te teme.




To baca novu sliku na galopirajuću ljevicu, ali i na samog Tedeschija i cijeli poslovni sektor koji stoji iza njega. Bit će zanimljivo pratiti događanja uoči lokalnih izbora u Zagrebu na kojima Tomašević ima veliku namjeru izaći kao kandidat za gradonačelnika ispred ujedinjene ljevice i oporbe. Hoće li dobiti potporu unatoč pomoći najvećih gospodarstvenika ovih prostora, ili će ljevica ostati vjerna svojim vrijednostima i pokazati prst dolje „ekstraprofiterskoj“ pomoći, a samim time i Tomaševiću, vidjet ćemo uskoro…

(VIDEO) ŠOKANTNO! Josipović nariče za povratkom Trga maršala Tita: Nevjerojatno što je rekao!

Autor:Dnevno, pe
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.