Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Dretar bi uskoro mogao imati novi posao: ‘Ništa ne prejudiciramo’

Autor: I.G.

Nakon sklapanja dogovora vladajućih o imenovanju novih i starih ministara i formiranju Vlade, pregovara se o tome tko će biti državni tajnici. O toj temi je govorio i premijer Andrej Plenković, a člana predsjedništva Domovinskog pokreta Davora Dretara novinari su pitali jesu li točne informacije kako bi upravo on mogao sjesti u fotelju državnog tajnika u Ministarstvu poljoprivrede.

“Ima jako puno posla, njime sam se bavio i u potpunosti sam spreman nastaviti”, kaže Dretar.

Upitan je što kaže stranka na to: “Stranka zasad kaže da, ali još jednom vas molim da ništa ne prejudiciramo jer svaki put kad počnemo nešto govoriti prije pregovora o bilo kojoj točki ispadamo neozbiljni, ispada da vršimo neki pritisak”, dodao je Dretar, prenosi Dnevnik.hr.

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Penava: Očekujem da se što prije ministri osjete međusobno

Premijera je novinarka pitala hoće li zadržati pravilo ako je HDZ-ov ministar da bude tajnik iz redova DP-a i obratno.

“Ma nema tih pravila, ono što imate jesu važni resori u kojima je nekoliko državnih tajnika i uvijek se tu nađe normalno, logično, prijateljsko rješenje”, odgovorio je Plenković. Upitan o Davoru Dretaru, rekao je da ne zna ništa o tome, osim da je išao s njim u školu.

Podsjetimo, predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava za Novu TV je komentirao što očekuje od svojih ministara i kako će funkcionirati na novim dužnostima.

“Očekujem da se što prije uspostavi stabilna Vlada, odnosno da se što prije ministri osjete međusobno. Naravno da govorim iz redova prvenstveno ministara Domovinskog pokreta, da vrlo brzo skeniraju situaciju, upoznaju javnost s trenutnom pozicijom i s ciljevima koji se kane ostvariti u budućem vremenu i da svi zajedno pratimo dinamiku ispunjavanja tih ciljeva.




Poznati političar duboko razočaran u Plenkovića: ‘Mislio sam da je pomak, a močvara ga progutala’

Dakle govorimo o vrlo ozbiljnim stvarima, demografija, poljoprivreda u domeni povećanja domaće proizvodnje i jednako tako gospodarstva”, rekao je Penava.




Na pitanje hoće li se ministar poljoprivrede iz redova DP-a snaći u ovom vrlo izazovnom sektoru, odgovara: “Pa hoće, unatoč ovim silnim podmetanjima i na kraju krajeva ti koji osporavaju kvalifikacije – nemam ništa protiv, neka se zakonski utvrdi sve, međutim, velika većina njih ne zna da je gospodin Dabro već slijedom svog političkog obitavanja i borbi, već nekoliko puta bio na izvidima.

Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.