Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Preminuo muškarac koji je ubio ženu u Maksimiru: Nije lagao policajcima što je učinio

Autor: Dnevno.hr

U ranim jutarnjim satima preminuo je muškarac koji je u petak ujutro na području Maksimira iz vatrenog oružja usmrtio ženu, potvrdio je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović. Počinitelj je, naime, policajcima je rekao da je popio solnu kiselinu, zbog čega je i on prevezen u bolnicu. Na kraju se ispostavilo da je on to zaista i učinio, piše Jutarnji.

Podsjetimo, policija je u 7.25 dobila dojavu da je muškarac ispalio jedan hitac iz vatrenog oružja u stanu u Livadićevoj ulici te pritom ozlijedio članicu obitelji. Žena je pri dolasku policije i hitne pomoći još bila živa, ali je liječnici u bolnici nisu uspjeli spasiti. Nije poznato je li počinitelj imao dozvolu za to oružje.

“Što se odvijalo u tom stanu, ne znam. Znam samo da sam jutros vraćajući se iz pekare, kroz prozor začuo stravični ženski krik i koji se, kroz plač, ponavljao u nekoliko navrata zatim. Nakon možda 10-ak minuta u ulicu je došla policija pod sirenama, došli su i specijalci te su nas tjerali da se maknemo, a oni su otrčali u zgradu”, rekao je za medije jedan susjed, dok je druga stanarka dometnula da je još sinoć iz te zgrade čula prepirku muškog i ženskog glasa, ali da nije uspjela razaznati o čemu je točno bila svađa.

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Kasnije još jedno ubojstvo

Nešto kasnije, na Srednjacima, dogodilo se još jedno ubojstvo. U svome stanu ubijena je žena, a njeno je tijelo pronašao sin. Policija je u tom slučaju uhitila jednu osobu koju povezuje s tim zločinom. Na ulazu u stan bili su vidljivi tragovi provale, a doznalo se kako je ubojica ženu usmrtio s nekoliko uboda oštrim predmetom.

Komentirajući ova ubojstva, premijer Andrej Plenković poručio je kako je upravo s ciljem sprječavanja nasilja nad ženama i njihove zaštite u Kazneni zakon uveden pojam femicida, kojim su zapriječene puno veće zatvorske kazne.

Novi užas u Zagrebu, u stanu pronađeno beživotno tijelo žene: ‘Netko mi je ubio mamu’




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.