Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Cijena šalice sa slikom Tita u Kumrovcu iznenadila ljubitelje Jugoslavije: ‘Ovo je ipak previše’

Autor: N.K

Na subotnjem obilježavanju Dana mladosti u Kumrovcu, među okupljenima se istaknula i bogata ponuda suvenira s likom Josipa Broza Tita i simbolima bivše Jugoslavije. Oko deset tisuća posjetitelja moglo je tako kupiti razne predmete poput majica, kapa, bedževa i zastava.

Posebnu pažnju privukle su limene šalice s likom Tita, koje su se prodavale po cijeni od 5 eura. Ove šalice, ukrašene prepoznatljivim Titovim likom, bile su popularan suvenir među posjetiteljima koji su željeli ponijeti kući uspomenu na ovaj događaj.

Osim limenih šalica, na štandovima su se mogli naći i drugi predmeti s jugoslavenskim motivima. Među njima su bile replike zastava, upaljači, magneti, te razni drugi artikli koji evociraju nostalgiju za bivšom državom i njenim vođom. Prodavači su izvijestili o velikom interesu posjetitelja, ističući da su suveniri s Titovim likom uvijek među najprodavanijima. Kako čujemo, neki od posjetitelja ostali su duboko razočarani cijenom pojedinih suvenira. Limena šalica za pet eura probudila je zrno gorčine u onima koji se u socijalizam kunu. ‘Nedostaje nam Jugoslavija, nedostaje nam Tito, ali ovo je ipak previše”, rekao nam je razočarani jugonostalgičar. Puno je to novaca za mnoge, a kako se čini, najbolje su ipak išle majice.

Foto: Dnevno

Neki i dalje pate za Jugoslavijom

Dan mladosti u Kumrovcu je prigoda za okupljanje štovatelja Tita, ljubitelja povijesti i znatiželjnika iz cijele regije. Posjetitelji su imali priliku sudjelovati u bogatom programu koji je uključivao kulturne, sportske i zabavne aktivnosti. Na središnjem događanju održani su govori lokalnih dužnosnika i predstavnika različitih organizacija, a svečanost je obogaćena nastupima kulturno-umjetničkih društava.

 

Jedan od najvažnijih dijelova događaja bio je polaganje vijenaca ispred Titove rodne kuće, čime su sudionici odali počast nekadašnjem jugoslavenskom lideru. Uz to, posjetitelji su mogli razgledati izložbe posvećene Titovom životu i djelu, kao i sudjelovati u radionicama koje promoviraju ideje bratstva i jedinstva.

Jugonostalgičari navalili na Kumrovec: Tita oni nikad neće prekržiti, a skandal se ne zaboravlja




Druženje s istomišljenicima

Brojni posjetitelji istaknuli su kako je Dan mladosti u Kumrovcu za njih važan simbol sjećanja na prošla vremena, kao i prilika za okupljanje i druženje s istomišljenicima.

Uz veliki broj sudionika iz Hrvatske, događaj je privukao i posjetitelje iz susjednih zemalja. Organizatori su izrazili zadovoljstvo odazivom i istaknuli planove za daljnje unaprjeđenje manifestacije u godinama koje dolaze.




Autor:N.K
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.