Foto: Patrik Macek/PIXSELL

BISKUPI S PLENKOVIĆEM NA SASTANKU! Crkva otkrila jasan stav o cijepljenju: Govorili o svojoj brizi za čovjeka i unaprjeđenju društva!

Autor: N.K

Nakon sastanka Vlade i Stalnog vijeća Hrvatske biskupske konferencije (HBK) stiglo je zajedničko priopćenje u kojem pozivaju građane i vjernike na cijepljenje i da time daju doprinos u prevladavanju zdravstvene krize.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

“Iz svoje brige za čovjeka i želje za unaprjeđenjem društva u kojemu živimo, pozivamo sve građane, sve vjernike i sve ljude dobre volje da daju svoj doprinos u prevladavanju zdravstvene i društvene krize kojoj svjedočimo, ponajprije cijepljenjem kao sredstvom prevencije i suzbijanja transmisije virusa, odgovornim ponašanjem, brigom za zaštitu svojega i zdravlja svojih bližnjih, poštovanjem poziva koji nam svakodnevno upućuje medicinska struka kao i svih protuepidemijskih mjera koje idu za zaštitom ljudskih života i zdravlja”, stoji u zajedničkom priopćenju Vlade i HBK.

Testiranje

U tom duhu, navode, valja prihvatiti i obvezu testiranja za one koji nisu cijepljeni ili preboljeli covid-19, uključujući i svrhovitost covid potvrde kao sredstva koje smanjuje rizik obolijevanja i prenošenja virusa.

“Samo kombinacijom svih mjera na raspolaganju, koje zasebno nisu dovoljne, možemo djelotvornije suzbijati širenje epidemije”, poručuju Vlada i HBK.

Potporu djelatnicima u zdravstvu

Na sastanku je izražena potpora svim zdravstvenim i medicinskim djelatnicima koji od proglašenja pandemije ulažu nadljudske napore u pružanju pomoći i njege oboljelima, izlažući pritom svoje zdravlje, ali i žrtvujući svoje privatne i obiteljske živote.

Razgovaralo se i o demografiji

Biskupi i predstavnici Vlade složili su se kako je demografski oporavak jedno od najvažnijih pitanja za budućnost Hrvatske.




Biskupi su podržali napore Vlade i založili su se za sustavnu demografsku politiku. Iskazan je i interes za zajedničkim djelovanjem u tom pogledu.

Zadovoljni odnosom Vlade i Katoličke Crkve

Također, na sastanku je izraženo zadovoljstvo kvalitetnim odnosima Vlade i Katoličke crkve, kao i dogovorenim prijedlogom provedbenog ugovora o Caritasu, kojim će se urediti suradnja na području ustanova za karitativno djelovanje i društvenu skrb.

Razgovaralo se i obnovi vjerskih objekata te financijskim sredstvima za tu namjenu.




Autor:N.K
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.