Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

BEROŠ PORUČIO: ‘Jasno je da će se uskoro omikron pojaviti i u Hrvatskoj. Ne dajmo mu prednost!’

Autor: Dnevno.hr

Novootkrivena varijanta koronavirusa, koju je Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) nazvala omikron, evidentirana  je u Hrvatskoj, odnosno za to postoji visoka sumnja i čeka se potvrda.

Ovu informaciju u subotu su potvrdili na Institutu Ruđer Bošković.

“Slijedom brojnih novinarskih upita upućenih Institutu Ruđer Bošković (IRB) nakon priopćenja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) da je utvrđena sumnja na prisutstvo nove varijante omikron kod jednog pacijenta u Hrvatskoj, možemo potvrditi da je potencijalno pozitivan uzorak na prisutnost virusa SARS-CoV-2 prikupila 1. prosinca 2021. godine Poliklinika Medikol u sklopu PCR testiranja”, pisalo je u priopćenju.

U tijeku su dodatne analize u HZJZ-u, nakon čega će stići i službena potvrda.

Ministar zdravstva Vili Beroš objavio je na Twitteru da će se, bez obzira na dosad objavljene rezultate analize, omikron uskoro pojaviti i u Hrvatskoj.

“Bez obzira na rezultat analize, jasno je da će se uskoro omikron pojaviti i u Hrvatskoj. Ne dajmo mu prednost, da poremeti naš trud i pokvari vrijeme koje je pred nama (Božić). Cijepimo se, poštujmo mjere, izbjegavajmo nepotrebna okupljanja pa nas ni omikron ni druge varijante neće iznenaditi”, poručio je ministar.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.