fbpx
Foto: CROPIX, YouTube Screenshot

BEČKA ‘LAJAVICA’ OPET NAPADA ZOKIJA, PROZVALA GA STENJAČEM! Red droge, red NATO-a, smeta joj sve: ‘Nešto tutnji iz njega. Zato može računati da će ga se čuti’

Autor: D.V

Vole ga ili mrze, ali u svakom slučaju za dobrim konjem prašina se diže pa se austrijski lijevo-liberalni dnevnik Der Standard – odnosno njegov komentator Adelheid Wölfl – opet okomio na predsjednika Zorana Milanovića i njegovo ponašanje.

Nema što mu ona nije zamjerila u svojoj velikoj analizi, a ovo joj nije prvi put da joj je Milanović meta. Moglo bi se komotno reći da gospođi “Zokijev humor nije sjeo”.

Pa krenimo redom.


“Milanović je poznat po svom antiamerikanizmu, prokremaljskom stavu i brutalnoj politici miješanja u susjednu Bosnu”, prvi je predsjednikov set grijeha.

Wölfl navodi kako Zoran “često daje zagonetne izjave”.

Dojmio je se Zekanović?

Nešto tutnji iz njega. Zato može računati da će ga se čuti. On je majstor ekonomije pažnje i ima dobar osjećaj za raspoloženja u stanovništvu. Djeluje kao iz udžbenika o populizmu”, ‘zatutnjila’ je komentatorica je na početku.

Poput Zekanovića, Wölfl spominje drogiranje u istoj rečenici s predsjednikom pa piše kako “u posljednje vrijeme Milanovićevi politički prijedlozi postali toliko radikalni da neki Hrvati već pretpostavljaju da im se predsjednik drogira“.

Stav predsjednika o ulasku Švedske i Finske u NATO također je na tapeti, i autorici to nikako “nije cool”.

“Milanović je nedavno sugerirao da Hrvatska treba blokirati ulazak Švedske i Finske u NATO dok se prema njegovim zamislima ne promijeni izborni zakon u BiH, državi za koju hrvatski predsjednik nikako nije odgovoran. Hrvatski premijer Andrej Plenković odlučio je više ne surađivati ​​sa šefom države zbog Milanovićeve zlonamjernosti. Ali ne samo razumni Plenković, mnogi građani ove male srednjoeuropske države sada se pitaju je li njihov predsjednik još pri zdravoj pameti”, piše ona za Der Standard.
Putinov čovjek

A onda na red dolazi “dubinska ideološka analiza”.

Wölfl veli da se “za Milanovića kaže da je socijaldemokrat, ali sadržajno se to ne može primijetiti” i ističe da ga “sada neki nazivaju Putinovom čovjekom u Hrvatskoj”.

Podsjećaju da je Milanović napao “nedosljednost i opasno ponašanje američke vlade” i opisao Ukrajinu kao jednu od “najkorumpiranijih država” iz koje treba povući sve hrvatske postrojbe. U Rusiji je postao zvijezda, ističe austrijski list.
Nisu je dojmili na koncu ni izjave o BiH pa smatra da tim “nanosi štetu”.

‘Stenjač’

“U stilu kolonijalnog vladara, predložio je da zajedno s predsjednicima Srbije i Turske odlučuje o sudbini Bosanaca. Milanovićev odnos prema Bosni i Hercegovini otkriva da razmišlja etnički, tj. ne vidi sebe kao predstavnika građana, nego etničkih Hrvata. Ponaša se kao da ima pravo predstavljati Hrvate u susjednoj državi iako oni nisu manjina u BiH, već državotvorni narod. On aktivno podriva suverenitet Bosne i Hercegovine i očito slijedi stare podjele i ratne ciljeve iz 1990-ih”, ističe.

Summa summarum, Wölfl  – poznata kao britka komentatorica – na kraju zaključuje da se može očekivati ​​kako će Zoran “i dalje stenjati u svojoj uobičajenoj samozadovoljnosti i zajedljivosti“.

Autor:D.V
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.