fbpx
Foto: HGSS

BACILI HGSS U DRUGI PLAN Iskusnog planinara spašavali sa Zagrebačke gore, iskazala se supruga, susjedi i divna Zagrepčanka!

Autor: Dnevno/M.V.

Nedjeljno podne spašavatelja HGSS Stanice Zagreb prekinuo je neobičan, ali vrlo ozbiljan poziv u pomoć sa Zagrebačke gore. Naime, iskusni zagrebački planinar sjeo je na klupicu za odmor na planinarskoj stazi broj 10 u blizini koje su stršljeni napravili gnijezdo te ga je jedan od njih napao i ubo u nadlakticu.

“Planinar se smjesta udaljio, ali je njegovo tijelo nakon dvjestotinjak metara počelo reagirati na otrov te se više nije mogao kretati. Sjeo je i nazvao suprugu koja je preko centra 112 zatražila pomoć HGSS-a. Gospođa i sama planinarka, dala je vrlo precizne informacije o polasku i kretanju svog supruga pa smo vrlo lako ustanovili gdje se on nalazi nakon čega se sedam spašavatelja hitno uputilo u pomoć. Kako se unesrećena osoba nije više javljala na telefon supruga je kontaktirala i susjedu koja također živi na obroncima Zagrebačke gore te se ona terenskim motociklom zaputila prema nesretnom planinaru”, govore iz HGSS-a.

Kada su spašavatelji stigli do unesrećenog on je već bio boljeg općeg stanja, a uz njega se nalazila i liječnica koja je slučajno naišla planinareći. Spašavatelji su niz planinu transportirali unesrećenog i na šumskoj cesti predali hitnoj medicinskoj pomoći.


“Ova je akcija spašavanja imala više elemenata koji mogu služiti za primjer u ovim teškim vremenima. Planinar je o svom kretanju unaprijed obavijestio bližeg člana obitelji koji je u trenutku potrebe vrlo detaljno te informacije mogao prenijeti spašavateljima kojima je jedino preostalo da se upute na mjesto nesreće. Susjedi su se organizirali i krenuli pomoći prijatelju te su s njim ostali čekati pomoć. Pohvalili bismo suprugu koja je vrlo staloženo i efikasno djelovala u ovoj situaciji koja je sigurno za nju bila stresna, ali i susjede koji su nesebično krenuli u pomoć”, zaključuju iz HGSS-a.

STRAVA KOD MASLENICE Policija objavila detalje nesreće u kojoj su poginule dvije djevojčice

Autor:Dnevno/M.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.