Foto: Duje Klaric / CROPIX/Tik Tok/Kolaž Dnevno.hr

Amerikanac otkrio zašto plače za Srbijom: ‘Ne mogu prestati misliti o tome’

Autor: Dnevno.hr/M.P.

Amerikanac Aaron Palacios bavi se poviješću različitih zemalja iz cijeloga svijeta. No, iako je rođen u Philadelphiji posebno se zainteresirao za povijest Srbije. Kako bi sam iskusio sve ono što je pročitao u povijesnim knjigama, sam je sebi obećao da će posjetiti Beograd, što je i učinio. Nakon par mjeseci provedenih u Beogradu vratio se kući, no i dalje sanja o ponovnom odlasku u Srbiju.

U svojim videima koje objavljuje na društvenim mrežama svaki dan ističe kako je zaljubio u tu zemlju, a čini se da uskoro planira ponovno otići tamo, možda čak i ostati. Što mu jako nedostaje iz Beograda, otkrio je na svom TikTok profilu.

“Dva tjedna nakon što sam se vratio kući iz Srbije nedostaju mi ove stvari. Nedostaje mi da čujem srpski jezik, iako ga ne razumijem u potpunosti. Ne mogu dočekati da naučim srpski”, rekao je uvodno u videu.

@aaronpalaciosrebel What I miss about Belgrade Serbia #serbia #serbia🇷🇸 #srbija #srbijatiktok #belgrade #beograd ♬ original sound – clayton

Amerikanac poludio za Srbijom: Prava magija je vidjeti ih kada pjevaju

Zatim je priznao i da mu nedostaje vidjeti ljude na ulicama u svako doba dana. “Tamo nije važno koji je dan u tjednu, uvijek možete vidjeti ljude na cesti, u kafiću i slično. Primijetio sam da čak i ponedjeljkom navečer ljudi piju pića u barovima, kafići su puni. Nema veze što rade sutra, Srbi vole uživati u slobodnom vremenu. Pogledajte, doslovno u dva popodne nema nikoga”, rekao je Aron, pokazujući prazne ulice Philadelphije.

“Naravno, nedostaje mi hrana, ne mogu naručiti Karađorđevu šniclu ovdje, tako da ću naprosto morati naučiti kako to napraviti. Priznajem, ne mogu prestati misliti o kajmaku svaki put kada imam meso pred sobom. Vratio sam se kao ovisnik o toj hrani”, iskren je Aron.

Foto: Screenshot/TikTok

Stižu mu komentari: Ti si Srbin, brate

Također, nedostaje mu odlazak u kafiće u kojima svira srpska glazba. “Prava magija odlaska u kafić je vidjeti Srbe koji pjevaju dok se prisjećaju svoje povijesti. Ili glazbom liječe slomljena srca. Nedostaje mi to vidjeti”. Najavio je i još videa jer jednostavno toliko voli Srbiju.




Njegov video skupio je mnoštvo reakcija, mahom od Srba koji mu oduševljeno pišu: “Ti si Srbin, brate”, “Brate, čekamo te”, “Dom je tamo gdje ti je srce, prijatelju”.

NJEZIN ODNOS S TITOM IZLUĐIVAO JE JOVANKU: Najviše su vremena proveli u kuhinji, oduševio ju je zagorskim štruklima




Autor:Dnevno.hr/M.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.