Foto: GuliverImage

(VIDEO) GVARDIOL ZAPEČATIO VISOKU POBJEDU! Hrvatska zvijezda u naletu, pogledajte sjajnu realizaciju

Autor: Dnevno.hr/I.K.

Nakon što je nedavno zabio protiv Manchester Cityja u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka, Joško Gvardiol se još jednom upisao na semafor u dresu RB Leipziga. Bio je strijelac posljednjeg gola za svoju momčad u visokoj pobjedi protiv Borussije Moenchengladbach, s 3:0 na domaćem terenu u 24. kolu njemačkog prvenstva.

Gvardiol je zabio 10-ak minuta do kraja, u odličnoj reakciji iz blizine nakon ubacivanja iz kuta i prebacivanja lopte Yussufa Poulsena glavom na drugu stativu.

Gol pogledajte – ovdje.

Hrvatski reprezentativni stoper je u ovoj pobjedi igrao od početka do kraja. Prva dva gola potpisali su Timo Werner u 57. i Emil Forsberg iz penala u 71. minuti.




Gvardiolova momčad je nakon ove pobjede barem privremeno izbila na treće mjesto, s bodom više od Uniona iz Berlina.

Union će svoju utakmicu ovog kola igrati sutra protiv Wolfsburga, a ako Josip Juranović dobije svoju uobičajenu minutažu u sastavu Berlinčana, sa suigračima će pokušati rastužiti Niku Kovača na klupi protivnika.

U subotu je bilo najviše uzbuđenja u Muenchenu. Bayern je u svojoj borbi na vrhu s 5:3 slavio protiv Augsburga u čijim je redovima Dion Drena Beljo odigrao prvih 45 minuta. Josip Stanišić ostao je na klupi domaće momčadi.




Joao Cancelo (15′), Benjamin Pavard (19′, 35′), Leroy Sane (45′) i Alphonso Davies (74′) bili su strijelci za Bayern. Mergim Berisha (3′, 60′ – penal) i Irvin Cardona (90’+3) zabili su za gostujući Augsburg.

Bavarci su pobjedom došli do dva boda prednosti pred Borussijom Dortmund u borbi za prvo mjesto.

Borussia je na kraju subotnjeg programa odigrala 2:2 u gostima protiv svojeg lokalnog rivala Schalkea. Momčad iz Dortmunda time je ispustila važne bodove protiv kluba koji se bori za ostanak u ligi i trenutno je na pretposljednjem mjestu.

Autor:Dnevno.hr/I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.