Foto:instagramscreenshot/goransobin

TUGA U DALMACIJI: Emotivan oproštaj od legende, ‘bio je nevjerojatno dobar kao čovjek…’

Autor: I.K.

Hrvatsku sportsku scenu ovog je tjedna pogodila vijest o smrti Gorana Sobina, jedne od legendi iz vremena slavne Jugoplastike, igrača koji je sudjelovao u osvajanju dva od tri naslova klupskog prvaka Europe splitskih Žutih pri kraju ’80-ih. Nakon tužne vijesti, od Sobina se danas oprostila njegova uža i šira obitelj, s dolaskom velikih hrvatskih košarkaša koji su s njim igrali ili su se s legendarnim igračem na unutarnjim pozicijama susretali na terenu, u protivničkim momčadima.

Na posljednjem ispraćaju na groblju Gospe na Krugu u Kaštel Kambelovcu, od Sobina se, među velikim splitskim i hrvatskim košarkaškim legendama, oprostio Dino Rađa, njegov bivši suigrač iz dresa splitskih Žutih. Na oproštaju od košarkaške legende bio je i Stojko Vranković, prvi čovjek Hrvatskog košarkaškog saveza, još jedan slavni hrvatski centar iz igračkih dana.

U Kaštel Kambelovcu bili su i najbliži preminuloj košarkaškoj legendi, među ostalima, i poznati glumac Slavko Sobin, nećak člana velike generacije koji nas je napustio. Bio je to tužan dan za Kaštela, za Split, za Dalmaciju i za hrvatski sport, s odlaskom velikana čije se predstave pamte iz trofejnih vremena splitske momčadi.

Komemoracija u Splitu

Prije posljednjeg ispraćaja na groblju u Kaštel Kambelovcu, u počast Sobinu održana je komemoracija u Splitu, na Gripama. Ondje su bili mnogi hrvatski sportski velikani, a od preminulog košarkaša oprostio se i splitski gradonačelnik Ivica Puljak.

‘Sve nas je zatekla ova tužna vijest i odlazak velikog čovjeka. Zauvijek ćemo pamtiti što je gospodin Sobin ostavio Splitu’, prenijele su Sportske novosti riječi splitskog gradonačelnika.

‘Kao igraču, o njemu se sve zna…’

Na komemoraciji se s oproštajnim riječima svojeg bivšeg suigrača prisjetio Dino Rađa, koji je sa Sobinom prošao puno na parketu, ali pamti i kakav je bio dok se nije igralo.

‘O njemu se kao igraču sve zna, ali kao čovjek, bio je nevjerojatno dobar’, kazao je Rađa, pozivajući da se od preminule legende oproste pljeskom.




Autor:I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.