YouTube/Screenshot

Slavni sportaš brutalno je ubio djevojku u kupaonici: Izmislio je čudnu priču, a sad ga nagrađuju

Autor: Dnevno.hr/P.V.

Slučaj koji je potresao svijet. U vlastitoj kupaonici prije deset godina ubijena je 29-godišnja Reeve Steenkamp. Ubio ju je južnoafrički paraolimpijac Oscar Pistorius kada je ispucao je četiri metka u vrata od kupaonice. Dvije godine kasnije, 2015., osuđen je na 13 godina i pet mjeseci zatvora…

Sportaš, koji je osvojio tri zlatne medalje u trčanju u Pekingu 2008., nije odmah priznao što je učinio. Prvo se vrijeme držao priče da se probudio u tri ujutro nakon što je čuo lupu prozora u kupaonici, a onda zapucao, misleći da su im u kući provalnici. Sud je tu priču odbacio kao lažnu.

“Ubio sam Reevu i moram živjeti s time. Još osjećam miris njene krvi. Još osjećam vrućinu na rukama. Razumijem bol koju osjećaju svi koji su je voljeli i kojima sada nedostaje. I ja osjećam istu bol. I mrzim samog sebe. Razmišljam o onom što se dogodilo i pitam se: ‘Kako je moguće da se takvo nešto moglo dogoditi?”, ispričao je tada.

Prvo slava, pa zatvor

Prava istina izlazila na vidjelo tijekom suđenja, kada su svjedoci otkrili da je bio nasilan prema Reevi tijekom njihove dugogodišnje veze. Na sudu je plakao i izgledao slomljeno, no njegovi su dobri poznanici tvrdili da se radi o predstavi za javnost.

Inače, prije nego što je osuđen za ubojstvo svoje djevojke, Pistorius je izazivao divljenje sportskim uspjesima koje je ostvario trčeći s protezama. Zbog urođene mane su mu amputirane obje noge ispod koljena prije prvog rođendana, a kasnije je dobio i nadimak Blade Runner.

Inače, početkom godine tražio je uvjetno puštanje na slobodu, ali na kraju nije bilo ništa od toga…




Mama nije bila za puštanje

“Ne vjerujem u njegovu priču”, rekla je majka June Steenkamp novinarima, “Nedostaje nam svaki dan”.

Još je rekla i sljedeće:




“Pistorious ne bi trebao biti pušten jer nije pokazao nikakvo kajanje i nije na rehabilitaciji jer da jest, bio bi iskren i ispričao bi pravu priču o onome što se dogodilo te noći”, smatra neutješna majka.

Velikog hrvatskog domoljuba Jugoslavija je prekrižila: Odbačeni Hrvat im je u tuđini očitao lekciju

Pistorious je tijekom osmomjesečnog suđenja koje je pratio cijeli svijet, povraćao pred kamerama i plakao, da bi prvo bio osuđen na pet godina, ali kaznu je tužiteljstvo i dalje smatralo nedovoljnom pa je Vrhovni žalbeni sud Pistoriusa je na kraju 2017. osudio na 13 godina i 5 mjeseci zatvora.

Oscar Pistorius je na kraju postao vrlo omražena osoba, prema anketama, ostao je bez svega, a morao je i prodati kuću kako bi platio odvjetnike.

Krajem studenog ipak se dogodio preokret u njegovom pokušaju da se domogne slobode. Dobio je uvjetni otpust, deset godina nakon ubojstva, a stupa na snagu 5. siječnja, dakle za manje od mjesec dana bit će na slobodi.

“Odjel za zatvorske službe potvrđuje uvjetno puštanje Oscara Leonarda Carla Pistoriusa, od 5. siječnja 2024.”, objavila je kratko zatvorska uprava, nakon razmatranja povjerenstva za uvjetni otpust u zatvoru u blizini Pretorije gdje je sportaš utakmičen.

Pistoriusu je odbijen uvjetni otpust u ožujku nakon što je odlučeno da nije odslužio minimalno vrijeme u zatvoru, potrebno za razmatranje uvjetnog otpusta. Međutim, Ustavni sud je u listopadu rekao da je Pistorius odslužio polovicu svoje kazne do 21. ožujka ove godine, što znači da ima pravo na uvjetni otpust, nakon što mu je kazna unazad datirana u srpanj 2016. umjesto u studeni 2017. godine.

Neki nisu baš zadovoljni ovakvim raspletom…

Autor:Dnevno.hr/P.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.