Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

SJAJNO HRVATSKO SLJEME: Zubčić nikad bolji, blistali i ostali, ‘kruna’ u Njemačku!

Autor: Ivor Krapac

Uživali smo u sjajnom hrvatskom danu na muškoj utrci slaloma u Svjetskom kupu na Sljemenu! Filip Zubčić završio je ovogodišnju zagrebačku utrku na petom mjestu došavši do najboljeg slalomskog rezultata u karijeri, a fantastični su bili i ostali naši predstavnici.

Matej Vidović i Samuel Kolega također su ostvarili sjajne rezultate, Matej na 12., a Samuel na 15. mjestu. Do bodova je došao i Istok Rodeš, koji je završio na 23. mjestu.

Pobjednik ovogodišnje utrke i novi ‘kralj’ Sljemena je Nijemac Linus Strasser. Njemački skijaš bio je brži od dvojice Austrijanaca koji su također završili na postolju, Manuel Feller na drugom, a Marco Schwarz na trećem mjestu.

Podsjetimo, Zubčić je završio prvu vožnju na 10. mjestu. Rodeš je bio 18., Vidović 21., a Kolega 30.

Tijek druge vožnje:

Kolega je s cilja krenuo prvi i pomaknuo se za nekoliko pozicija nakon svoje druge vožnje. Iza hrvatskog predstavnika završilo je već 10 skijaša, a Kolegu je prvi uspio prestići Austrijanac Michael Matt koji se dugo drži na vrhu.

Vidović je također imao jako dobru drugu vožnju u kojoj je prestigao Kolegu i u cilj je ušao kao drugi, korak ispred sunarodnjaka, a s 31 stotinkom zaostatka za vodećim Mattom.




Istok Rodeš u drugoj vožnji nije bio jednako raspoložen. U cilj je ušao kao sedmi s 1.45 sekundi zaostatka za Mattom.

Rus Aleksander Horošilov je svojom drugom vožnjom razdvojio dvojicu Hrvata. Horošilov je u cilj došao kao treći, iza Vidovića, a ispred Kolege.

No, za hrvatski dvojac tu je već veliko veselje. Nakon prvih 15 skijaša u drugoj vožnji su među prva četiri i imaju osigurani plasman među prvih 20, a tu su i bodovi za Rodeša.




Švicarci Ramon Zenhaeusern i Daniel Yule uspjeli su biti brži od Vidovića kojeg su nakon svoje druge vožnje potisnuli na četvrto mjesto. Kolegu su gurnuli na šesto, a Rodeša na 12. mjesto.

Norvežanin Henrik Kristoffersen stigao je do trećeg mjesta, s istim vremenom kao Yule, pa je Vidović nakon Norvežaninovog ulaska u cilj šesti, Kolega sedmi, a Rodeš 13.

Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić je u utrci s puno rizika bio sjajan u prvom dijelu staze, malo je izgubio ritam u nastavku, što ga je na kraju dovelo na drugo mjesto na ulasku u cilj – sa samo stotinkom zaostatka za Mattom.

Zubčić je po prolasku kroz ciljna vrata pokazao svoje oduševljenje plasmanom s kojim će sigurno biti među prvih 10, bravo za Filipa i za sve ostale naše!

Nijemac Linus Strasser odradio je sjajan posao u drugoj vožnji i potisnuo je dugo vodećeg Matta na drugu poziciju. Strasser je dolaskom do prvog mjesta na ulasku u cilj gurnuo Zubčića na treće, Vidovića na osmo, a Kolegu na 10. mjesto, dok je Rodeš sada 17.

Uoči nastupa posljednje petorice skijaša na ovogodišnjoj sljemenskoj utrci, Zubčić je i dalje treći, Vidović je sada deveti, Kolega 11., a Rodeš je na 18. mjestu.

Slovenac Štefan Hadalin je u cilj ušao tek kao 12., što znači da je od Hrvata samo Rodeš korak niže, na 19. mjestu.

Austrijanac Marco Shwarz došao je do drugog mjesta, korak ispred Zubčića koji je sada četvrti. Vidović je 10., Kolega 12., a Rodeš 20.

Manuel Feller, još jedan austrijski skijaš, odmah je prestigao Schwarza i u cilj je ušao kao drugi. Feller je potisnuo Zubčića na peto, Vidovića na 11., Kolegu na 13., a Rodeša na 21. mjesto.

Norvežanin Sebastian Foss-Solevaag, drugoplasirani nakon prve vožnje, u cilj je ušao tek kao 12., iza Zubčića i Vidovića. Sjajna vijest za naše, Sljeme je zbilja donijelo odličan dan!

Na kraju ovosezonske sljemenske utrke, Francuz Clement Noel nije obranio prednost iz prve vožnje, završio je kao sedmi, što znači da Filip Zubčić ima novi plasman među prvih pet u Svjetskom kupu. Došao je do pete pozicije i svojeg najboljeg slalomskog rezultata u karijeri, bravo za našeg najboljeg skijaša!

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.