Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

SJAJAN HRVATSKI DAN NA SLJEMENU: ‘To se ne može opisati riječima’

Autor: Ivor Krapac

Uz najboljeg hrvatskog skijaša Filipa Zubčića, koji je bio peti, odličnu hrvatsku utrku muškog slaloma na Sljemenu obilježili su i Matej Vidović, Samuel Kolega i Istok Rodeš.

Nakon prve vožnje, znali smo da će se sva četvorica boriti za veliki uspjeh, a to je na koncu donijelo petu poziciju za Zubčića, 12. mjesto za Vidovića, 15. za Kolegu i 23. za Rodeša.

Nakon svojeg velikog uspjeha, Vidović je opisao dojmove pred kamerama HTV-a.

‘Odskijao sam kvalitetnu vožnju iako mislim da sam mogao dati više gasa na ‘slalom livadi’. Staza je izdržala dobro, a kada sam vidio kako ide drugima, djeluje mi da sam ja odskijao dobro’, rekao je Vidović.

‘Čestitke ostalim dečkima, odradili su nemoguće. Čestitke i organizatorima, obavili su sjajan posao. Istok i ja pokazali smo da se može napraviti sjajan posao i s visokim brojevima’, dodao je hrvatski skijaš koji je na ovoj utrci imao startni broj 52.

Samuel Kolega nadao se još boljem nastupu, ali nakon 15. mjesta nije bilo puno razloga za nezadovoljstvo.

‘Bilo je solidno. Nisam prezadovoljan, nije to bila moja najbolja vožnja s treninga, ali išlo je jako pristojno’, opisao je Samuel, kojem je u drugoj vožnji pomoglo što je prvi krenuo sa starta, nakon 30. pozicije iz prve vožnje.




‘To je neusporedivo s drugim situacijama. Možeš raditi što hoćeš, imaš svoju liniju i svoj tempo, dobro je biti broj 1 zbog toga’, istaknuo je hrvatski skijaš.

Istok Rodeš također je imao još veće ambicije, ali bodovi su tu.

‘Išao sam u dobrom smjeru, no staza je bila takva da nisam uspio odskijati kako sam htio. Vidjelo se iz vožnje da još uvijek nisam u top-formi, ali probat ću rasti’, veli Istok.




‘Svakoga dana sam sve bolji. Ako nastavim ići tako iz dana u dan, mislim da to može biti OK’, nastavio je hrvatski skijaš, hvaleći i svoje kolege nakon velikog uspjeha.

‘Bili smo i prije dvije godine s četvoricom u drugoj vožnji, to smo ponovili. Objasniti što znači imati četvoricu u drugoj vožnji iz Hrvatske kada imamo samo jednu stazu, to se ne može opisati riječima’, zaključio je Rodeš.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.