Foto: Paun Paunovic / CROPIX

(VIDEO) Hajduk usamljen na vrhu: Veliko slavlje ‘bilih’ za nastavak euforije

Autor: Andrija Kačić- Karlin

Nogometaši Hajduka s 3:1 savladali su momčad Varaždina i tako se odvojili od Rijeke i Dinama i s mirom mogu gledati njihovi derbi od 19 sati.

Hajduk je bio bolji od samog početka, a poveli su 35. minuti golom mladog Pukštasa. Odličan ubačaj Benrahoua, naletio je Pukštas koji je petom loptu proslijedio iza važdinske obrane i golmana Zelenike.

Nisu tribine Poljuda dugo čekale na drugi gol. Još jednom je Marokoanac odlično ubacio, ovaj puta iz kornera, a sve je pratio Šarlija koji je poentirao za 2:0 u 39.

Sjajno izdanje

Za 3:0 morali smo čekati do 67. minute kada je Sahiti lijepo ostavio loptu za Krovinovića, a Hajdukov veznjak pogodio za 3:0. Uremović je u 83. minuti autogolom smanjio prednost svoje ekipe.

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 




Objavu dijeli HNK Hajduk Split (@hnkhajduk)

Lijepa gesta dogodila se na samom početku utakmice. Na predstavljanju momčadi gledatelji su dugotrajnim aplauzom pružili podršku treneru Varaždina Mariju Kovačeviću kojem je ranije tijekom tjedna dijagnosticiran karcinom. Više o tome OVDJE.




Sažetak susreta pogledajte OVDJE.

Hajduk- Varaždin (3-1)

Hajduk: Lučić – Sigur, Uremović, Šarlija, Diallo – Pukštas, Žaper, Krovinović – Benrahou, Livaja, Sahiti

Varaždin: Zelenika – Vukčević, Jelenić, Pellumbi, Bručić – Postonjski, Marina – Mitrovski, Belcar, Drožđek – Šego

90+5′ Kraj utakmice, Hajduk je pobijedio s 3-1

90+2′ Velika prilika za Vugrineca, glavom je tukao pokraj gola

90′ Igrati će se još pet minuta sudačkog dodatka

88′ Sjajne dvije obrane golmana Zelenike, najprije je zaustavio udarac Livaje, potom pokušaj Krovinovića

85′ Sahiti tuče visoko preko vratiju

83′ Varaždin je smanjio zaostatak na 1-3, jednu loptu nespretno je presjekao Hajdukovac Uremović. Lopta je prevarila vratara Lučića i završila u mreži

75′ Dobar pokušaj Livaje…

67′ Lijepa povratna lopta Sahitija za Krovinovića za 3-0! Lijepa akcija!

66′ Varaždin je uistinu dominantniji i agilniji u nastavku utakmice

60′ Lijepa šansa za Varaždin, malo je zakasnio Drozđek

58′ Krovinović tukao s distance, visoko iznad gola…

51′ Osjeća se u nastavku blaži ritam utakmice

46′ Počelo je drugo poluvrijeme

45+1′ Završeno je prvo poluvrijeme, Hajduk vodi golom Pušktasa i Sigura s 2:0

44′ Kakva tri promašaja Hajduka u tri sekunde, Sigura, Benrahoua i Krovinovića…

39′ Opet  je iz kornera  zakuhao Benrahou, strijelac je bio Šarlija, Hajduk vodi 2:0

39′ Dobro tuče Krovinović, ali vratar Zelenika sjajno je intervenirao

35′ Odličan ubračaj Benrahoua, naletio je Pukštas koji je petom loptu proslijedio iza važdinske obrane i golmana Zelenike. Krasan gol, Hajduk vodi 1:0

29′ Dobar udarac Postonjskog s distance

26′ Hajduk možda malo dominantniji, no Varaždin se fino drži i otvara u protunapade

21′ Sad je  sam Benrahou bio u prilici, vratar Zelenika otklonio je opasnost

19′ Dobra zgoda za Hajduka, ubacio je Benrahou, skočio je Livaja, na nekih pet metara kraj gola i promašio vrata

15′ Gosti su smirli utakmicu i više ne zaostaju u posjedu lopte

10′ Ali, prva  velika prilika je za Varaždin, Postonjski je nabacio, Šego je sa osam metara tukao glavom, ravno u vratara Hajduka Lučića

5′ Hajduk odmah snažno pritisnuo

1′ Utakmica je počela

 


Nogometaši Hajduka i Varaždina će od 16:30 na Poljudu odigrati susret 15. kola SuperSporta HNL-a. Hajduk utakmicu dočekuje kao prvi na ljestvici.

U odnosu na Rijeku imaju plus tri te utakmicu više, a od Dinama su na plus sedam s dvije utakmice više. Na noge im stiže Varaždin kojeg su dobili s 2:1 u prvom dijelu prvenstva.

Ovog tjedna hrvatski nogomet pogodila je vijest da trener Varaždina, Mario Kovačević boluje od karcinoma. Unatoč tomu, Kovačević će voditi svoju ekipu koja sada sigurno ima motiv više.

Euforija u Splitu

Kovačević je na konferenciji rekao: “Želim da budemo hrabriji prema naprijed, to sam zamjerio svojim igračima nakon Dinama. Posebno kad smo vodili protiv Dinama 1:0. Uvijek želim da pokušamo dati drugi gol, a ne da se samo branimo. Tako će biti na Poljudu – čvrsto, odgovorno, ali i da u svakoj situaciji kada budemo mogli idemo naprijed.”

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli HNK Hajduk Split (@hnkhajduk)

U Splitu je velika euforija jer pobjedom se znatno odvajaju od dva najveća rivala,  Rijeke i Dinama, koji igraju međusobno na Rujevici od 19 sati.

Hajdukov strateg Karoglan je prije svega zaželio sve najbolje Kovačeviću: “Zaželio bih Mariju Kovačeviću puno zdravlja i hrabrosti. Čuo sam se s ljudima iz stožera, zaželio sam mu sreću. Dat će Bog da bude sve u redu. Kovačević izvanredno radi u Varaždinu.”

Zatim je najavio susret: “Fokus je na nama da budemo bolji. Analizirali smo utakmicu u Osijeku, nemamo nikakvih razloga da letimo. Svaka utakmica u ovoj ligi je teška. Prije par kola smo bili pokojni, a sad odjednom favoriti. Niti smo bili pokojni niti smo sada favoriti. Forma nije linearna, gledam ja i druge kako igraju. Ne trebamo se bojati i moramo pokušati biti bolji. Varaždin je dobra ekipa, imaju duplo manje poraza od Hajduka.”

Žena je varala ovog Hrvata i to ga je uništilo, a ubojstvo oca u Bosni nikad nije prebolio

Autor:Andrija Kačić- Karlin
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.