Goran Mahkek/ CROPIX

Dinamo se spasio protiv Varaždina: Modri ponovno bez prave igre, Nevistić neočekivani junak

Autor: Ivan Lukač

Nogometaši Dinama slavili su protiv Varaždina u 23. kolu Supersport HNL-a Na Maksimiru su bili bolji s 1:0 golom Petkovića, ali igra je opet zabrinula navijače.

Sergej Jakirović je u utakmicu krenuo s francuskom obranom. Desnog beka igrao je novi igrač Pierre-Gabriel, stoperski par bili su Bernauer i Theophile-Catherine, a lijevog beka igrao je desni bek, Stefan Ristovski.

Prvu priliku vidjeli smo u 18. minuti. Baturina je ubacio iz kornera, a Ademijev udarac glavom rukom je zaustavio Postonjski. Bio je to očiti penal kojeg je Petković sigurno realizirao.

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli GNK Dinamo (@gnkdinamo)




Nevistić spašavao

Imao je Dinamo u prvom djelu nekoliko solidnih proboja, ali ništa ozbiljno. Isto je bilo u nastavku. Ipak, raspjevani Maksimir utihnuo je u 81. minuti kada je Marko Dabro pucao penal.

Nevistić je pročitao njegov udarac i spasio Dinamo kao i u 94. kada je sjajno obranio Poludragaču. Na kraju Dinamu tri boda i to je jedino vrijedno spomena za navijače Dinama koji opet razočarani igrom napuštaju Maksimir.




U četvrtak na Maksimir stiže Real Betis, a onda susret koji bi mogao odrediti sezonu. Sljedeće nedjelje na Maksimiru gostuje Rijeka. Rijeka ima utakmicu više i šest bodova prednosti nad Dinamom.

Pogledajte kako su se Bad Blue Boysi naklonili heroju Domovinskog rata

Dinamo- Varaždin 1:0

90- Kraj susreta.

90- Još četiri minute.

85- Varaždin sada sve daje u napad, ali Dinamo i dalje kontrolira sve.

80- Dobio je Varaždin penal, ali Ivan Nevistić čita udarac Marka Dabre. Velika obrana.

78- Ide VAR provjera. Varaždin bi mogao dobiti penal

70- Fantastično je pucao Ristovski, a još bolje je obranio Zelenika.

63- Izlaze Kaneko i Vidović, a u igri su Hoxha i Špikić.

58- Penal je tražio Dinamo, ali ništa od toga. Jako sumnjiva situacija.

55- Jako dosadan uvod u drug dio.

50- Dobar ubačaj Ristovskog na prvu stativu, Petković je prvi na lopti, ali puca pokraj gola. Sjajna suradnja njih dvojice.

46- Počelo je drugo poluvrijeme.

45- Kraj prvog poluvremena.

38- Sada je Varaždin bio blizu. Belcar je nakon kornera pucao glavom pored gola.

32- Kaneko je probio desnu stranu i ubacio u sredinu. Lopta je došla do Vidovića, koji je u dobroj šansi oklijevao i onda pucao u blok.

28- Lijepo je sada Ristovski probio lijevu stranu, a udarac Petkovića ide pored gola.

23- Fantastična atmosfera na Maksimiru.

18- GOOOOOOLLLL! Postonjski je igrao rukom, a nakon toga Petković po običaju miran s 11 metara.

11- Lijepa akcija Dinama, ali Jelenić blokira Petkovićev udarac.

6- Bez prilika u uvodu. Dinamo ima loptu.

1- Počela je utakmica.

Dinamo: Nevistić – Pierre-Gabriel, Bernauer, Theophile-Catherine, Ristovski – Ademi, Sučić – Kaneko, Baturina, Vidović – Petković

Varaždin: Zelenika – Vukčević, Ba, Jelenić, Boršić – Belcar, Postonjski, Lusavec – Mitrovski, Gudelj, Šego.


Nogometaši Dinama na Maksimiru dočekuju Varaždin u sklopu 23. kola SuperSport HNL-a. Dinamo je u euforiji nakon pobjede nad Real Betisom u Konferencijskoj ligi, a očekuje se da će na Maksimiru biti oko 10 tisuća ljudi.

Dinamo nema pravo na kiks jer Rijeka bježi devet bodova s dvije utakmice više od Dinama. Upravo je Rijeka slijedeći protivnik Dinama i današnja utakmica itekako je važna.

“Jasno je da je svaka utakmica priča za sebe, novo dokazivanje… Veseli me što su naši dečki pokazali psihološku snagu, jer nije lako nakon svega što se događalo doći na noge Betisu u goste. Drago mi je da smo pokazali inat i prkos. Nastojat ćemo dosta toga preslikati i u nedjelju.” rekao je Jakirović.

Guliver image

Borba za naslov

Zatim je dodao: “Čekat će nas suparnik koji će se orijentirati na polukontre i kontre. Mi ćemo se držati plana igre, da budemo kombinatorni, dosta pokretljivi i da pucamo što više na gol. To je, uostalom, zahtjev pred svaku utakmicu. Imamo stvarno puno igrača s odličnim šutem i zato me nekad čudi što želimo sve nekako iskombinirati tako da pokušamo ušetati u gol.”

Trener Varaždina Nikola Šafarić je rekao: “Atmosfera u svlačionici je odlična i mislim da ćemo spremni dočekati utakmicu s Dinamom. Igrači su svjesni da je pred njima prilika da u derbiju kola nastupe pred velikim brojem ljudi na tribinama i da se pokažu u najboljem mogućem svijetlu. Dat ćemo sve od sebe da odigramo dobru utakmicu.”

Utakmica počinje u 17:10 uz prijenos na Maxsportu. Tekstualni prijenos iz sekunde u sekundu pratite na našem portalu.

Zlatni vaterpolisti se vratili u Hrvatsku: Dočekalo ih stotinjak navijača i iznenađenje

Autor:Ivan Lukač
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.