Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Pogledajte kako su se Bad Blue Boysi naklonili heroju Domovinskog rata

Autor: Ivan Lukač

Nogometaši Dinama slavili su protiv Varaždina u 23. kolu Supersport HNL-a Na Maksimiru su bili bolji s 1:0 golom Petkovića, ali igra je opet zabrinula navijače. Na Maksimiru je bilo oko 10 tisuća ljudi, a sjever dole je rasprodan pa su Bad Blue Boysi to iskoristili za prikladnu koreografiju.

Osim koreografije posvećene Dinamu, Bad Blue Boysi su podigli poruku u čast heroja Domovinskog rata Damira Tomljenovića Gavrana koji je poginuo na jučerašnji dan prije 30 godina.

BBB su poznati po koreografijama posvećenim herojima Domovinskog rata pa se može reći da se ovako nešto očekivalo. Na poruci je pisalo: “Velebit nam ga dao, Velebit nam ga uzeo.”

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Heroj

“Nismo ga zvali zapovjednikom, to je bilo prekruto i formalno, nego ‘šefe’. Koje je god selo, brdo ili poziciju pokazao, mi smo to zauzeli jer je Gavran tako rekao. Kad god bismo na motoroli čuli njegov glas, išli smo naprijed, s njim u pobjedu. Ta je naša ekipa disala pobjednički zahvaljujući njemu. Velika je sreća što smo ga imali”, sjeća se Gavranov suborac Ivan Pasariček.

Gavran, koji je rođen u Veljunu nadomak Senja, u 23. godini je postao i ostao jednim od Tigrova. Svojim ga smatraju i Vukovarci, i Dubrovčani, i oni iz Iloka, Okučana, Novske, Slanog, Čepikuća, Konavoskih brda, Nove Gradiške, Tenje, Petrinje i Neuma jer je naoružan prošao gotovo sve bojišnice diljem Hrvatske.

Kada je poginuo, bilo mu je samo 26 godina. Sahranjen je tamo odakle je i otišao braniti domovinu, u Krivome Putu. Njegovo ime danas nose ulice u najvećim hrvatskim gradovima, trgovi, sportski tereni, memorijali, hodočašća.

https://www.dnevno.hr/sport/nogomet/uzivo-dinamo-u-euforiji-docekuje-varazdin-jakirovic-iznenadio-s-promjenama-u-sastavu-2340187/




Autor:Ivan Lukač
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.