Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Sada je i službeno: Dinamo smijenio Vlatku Peras

Autor: Ivan Lukač

Ono što se mjesecima već priča danas je dobilo i službenu potvrdu. Izvršni odbor Dinama smijenio je s dužnosti predsjednice Uprave Vlatku Peras.

Nakon više od 25 godina Peras tako napušta prostorije Maksimirske 128. Nakon što je završila u optužnici sa Zdravkom Mamićem i Igorom Kodžomanom zbog izvlačenja 72 tisuće eura iz kluba te tako naštetila ugledu.

Klub joj je nakon toga ponudio šest plaća, ali donedavno prva žena kluba je tu ponudu odbila. Ono što je bizarno je to da je Peras u ugovoru imala stavku da u slučaju pravomoćne presude imala pravo na cijelu otpremninu. Da, dobro stro pročitali.

Foto: Paun Paunovic / CROPIX

Više od 25 godina

Nadalje, imala je ugovor s Dinamom do 11. ožujka 2027., a prema tom ugovoru i u slučaju otkaza ima pravo na sve plaće do kraja tog datuma. Plaća joj je iznosila 10 tisuća eura mjesečno, brzom matematikom dođemo do računice od 350 tisuća eura. Toliko joj Dinamo mora isplatiti.

Ipak, možda i ne mora jer klub neće tako lako dati novce ženi koja je optužena da je izvlačila novac iz istoga. Naime, Peras je prilikom potpisa ugovora tadašnji predsjednik Mirko Barišić solirao zaobilazeći proceduru i verifikaciju ugovora kod Izvršnog odbora.

Ovo je vrlo hrabar potez Dinama i svih vodećih u klubu i za očekivati je da će se sve nastaviti na sudu. Peras je bila jedna od najvjernijih suradnica Zdravka Mamića i ovim otkazom Dinamo je još jednom dokazao da ide prema pravednom smjeru.

Jakirović je oduševio navijače, ali mnogi i dalje sumnjaju







Autor:Ivan Lukač
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.