Foto: Damir Krajac / CROPIX

Kakva drama na Maksimiru, Dinamo slomio Rijeku jedanaestercem u posljednjoj minuti

Autor: Dnevno.hr

DINAMO – RIJEKA 1:0 (Brodić 90+5-11m)

DINAMO: Nevistić – Ristovski (od 86. Pierre-Gabriel), Bernauer, Theophile, Perković – Sučić (od 58. Ademi), Mišić – Kaneko (od 58. Špikić), Baturina, Hoxha (od 75. Vidović) – Petković (od 75. Brodić)

RIJEKA: Labrović – Smolčić, Radeljić, Bogojević (od 76. Goda), Mitrović – Selahi (od 86. Galešić), Hodža – Fruk  (od 76. Petrovič), Grgić (od 60. Pašalić), Pjaca  – Ivanović  (od 46. Marić)


Nogometaši Dinama pobijedili su Rijeku 1:0 u velikom derbiju 24. kola HNL-a na Maksimiru. Smanjili su time zaostatak za vodećom Rijekom na ljestvici na svega tri boda. Za Hajdukom zaostaju dva boda uz utakmicu manje.

Gol odluke zabio je džoker s klupe Fran Brodić iz jedanaesterca u petoj minuti sudačke nadoknade. Brodić je inače u igru ušao u 75. minuti zamijenivši Brunu Petkovića. Gol odluke na Maksimiru možete pogledati OVDJE.

Bila je to tvrda utakmica, koja je prilikama puno više obilovala u nastavku, odnosno u drugom poluvremenu. U prvom dijelu uglavnom se gledalo taktičko nadmudrivanje. Najbolja šansa prvog poluvremena stvorena je u nadoknadi. Udarac Petkovića već je svladao vratara Rijeke Labrovića, ali je goste spasio Radeljić koji je s vratarske linije izbio loptu.

.Foto: Damir Krajac / CROPIX

Presudio je jedanaesterac

Odmah na startu drugog dijela, u 47. minuti, mreža se napokon zatresla. Nakon prekida Rijeka je povela kvalitetnim i preciznim udarcem glavom Marića, no pogodak je poništen nakon provjere VAR-a i zaleđa.




Dinamo je morao povesti u 53. minuti. Nakon akcije po lijevoj strani lopta je došla na drugu vratnicu gdje je Kaneko bio nečuvan, ali je japanski nogometaš šeprtljavo zahvatio loptu te nije pogodio prazna riječka vrata.

Dinamo je za pobjedu zabio doslovno u zadnjim trenucima susreta, kada se činilo da će završiti remije.  Goda napravio nesmotreni prekršaj na Špikiću, a sudac Bel je opravdano dosudio jedanaesterac. U 95. minuti miran i precizan je bio Brodić za 1-0 slavlje Dinama koji je tako u nekoliko dana ostvario dvije velike pobjede.  Nakon prolaska Betisa u Konferencijskoj ligi pala je i Rijeka.

—————————————————————




PRIJENOS UŽIVO

90+6′ – Završena je utakmica. Dinamo je pobijedio 1:0 golom Brodića i smanjio zaostatak za Rijekom na svega tri boda.

90+5′ – Bit će jedanaesterac za Dinamo. Goda je faulirao Špikića i jedanaesterac će izvesti Brodić. Gol, Dinamo vodi, zabio je Brodić.

90′ – Lijepi ubačaj Pierra Gabriela, ali Brodić nije uspio dobrto zapucati glavom. Igrat će se četiri minute sudačke nadoknade.

83′ – Sjajna kontra Rijeke, izgledalo je opasno, ali je lopta zapela kod Pašalića.

79′ – Utakmica ulazi u samu završnicu. Hoće li gledatelji na Maksimiru ipak vidjeti pogodak u ovoj utakmici?

71′ – Dobra prilika za Dinamo nakon ubacivanja Ademija iz drugog plana. Na kraju je Špikić pucao, ali udarac je blokiran. U nastavku akcije sjajan udarac Baturine iz voleja, ali odlazi tik pokraj vratnice.

Foto: Damir Krajac / CROPIX

67′ – Drugo poluvrijeme je definitivno sadržajnije od prvoga, ali nema onoga najbitnijeg, golova, iako je bilo prilika na obje strane.

63′ – Opasna situacija pred vratima Dinama nakon prodora Marca Pašalića, ali lopta odlazi pokraj gola.

61′ – Velika prilika za Dinamo, Špikić je izbio šred Labrovića nakon proigravanja Baturine, ali vratar Rijeke brani.

58′ – Dvije promjene kod Dinama, ulaze Ademi i Špikić, a izlaze Sučić i Kaneko.

Foto: Damir Krajac / CROPIX

53′ – Kakva prilika za Dinamo. Sam je na drugoj vratnici ostao Kaneko nakon sjajnog driblinka i prodora Sučića, ali ostao je potpuno iznenađen i nije ni zapucao. U sljedećem napadu Petković puca preko gola.

47′ – GOL! Rijeka je povela s 1:0, zabio je Marić glavom. Marić je ušao tek dvije minute ranije u igru. Ne, ipak ništa od gola. Oglasio se VAR i Marićev gol je naknadno poništen.

46′ – Počelo je drugo poluvrijeme.

Foto: Damir Krajac / CROPIX

45+4′ – Završeno je prvo poluvrijeme na Maksimiru. Na odmor se odlazi s početnih 0:0. Dinamo je bio opasnija momčad, a najbolju je priliku imao Petković u sudačkoj nadoknadi.

45+2′ – Najbolja prilika za Dinamo na utakmici. Ristovski je ubacio, Petković pucao glavom sjajno u sami kut, ali Radeljić praktički s crte spašava Rijeku.

43′ – Prekršaj Ivanovića nad Theophileom. Dinamovi igrači traže drugi žuti karton za njega kod suca Bela, ali ovaj se nije oglasio.

41′ – Opasan pokušaj Rijeke nakon izgubljene lopte Bernauera, ali Selahijev udarac bio je neprecizan.

Foto: Damir Krajac / CROPIX

32′ – Novi žuti karton za Rijeku, sada je opomenut Ivanović zbog simuliranja.

27′ – Prvi žuti karton za Dinamo. Opomenut je vratar Nevistić koji je faulirao Ivanovića u trku i pritom izašao izvan kaznenog prostora. Nakon intervencije VAR-a sudac Bel je poništio žuti karton Nevistiću. Cijela procedura i pregledavanje snimke potrajalo je dosta dugo, pa se može očekivati duga sudačka nadoknada.

.Foto: Damir Krajac / CROPIX

25′ – Lijepi pokušaj podvaljivanja lopte od strane Petkovića prema Baturini, ali Radeljić je pravovremeno reagirao.

23′ – Rijeka igra strpljivo i čeka svoju priliku iz kontranapada, dok posjed lopte prepušta Dinamu. Modri napadaju, ali pravu priliku još nismo vidjeli.

17′ – Prvi žuti karton na utakmici. Fruk je opomenut nakon što je, čini se, udario Mišića. Takav potez izazvao je burnu reakciju klupe Dinama.

Foto: Damir Krajac / CROPIX

14′ – Lijepa i brza akcija Dinama koju je pokrenuo Baturina. Uposlio je Hoxu, lopta preko Kaneka dolazi do Ristovskog koji puca, ali udarac završava u bloku.

13′ – Dinamo u ovim trenucima ima više loptu u svom posjedu. Rijeka dobro stoji u sredini terena, pa Modri nemaju puno prostora za manevar i prolaz.

9′ – Neugodna lopta u kaznenom prostoru Rijeke, ali gosti su se obranili. U nastavku akcije nakon kornera Dinamo nije uspio opasnije zaprijetiti.

6′ – U tijeku je ispitivanje snaga između Dinama i Rijeke. Na stadionu vlada sjajna atmosfera.

Foto: Damir Krajac / CROPIX

1′ – Počela je utakmica u Maksimiru.

Sastavi za utakmicu su objavljeni. Dinamo ide sa snagama koje su u četvrtak osigurale slavlje protiv Betisa, što znači i da je kapetan Arijan Ademi na klupi, dok u momčadi Rijeke ima i iznenađenja. U prvih 11 je Bruno Bogojević umjesto svojeg imenjaka Gode, a u akciji je od početka i Alen Grgić, dok je hrvatski reprezentativac Marco Pašalić za početak na klupi.

—————————————————————————–

Hrvata proglasili krivcem za debakl Jugoslavije, a Beograd sve kontrolirao

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.