Foto: Tom Dubravec / CROPIX/Sudac, VAR, ilustracija

Ovo nije šala nego budućnost nogometa: Suci će na sljedećem velikom natjecanju imati novi karton

Autor: I.L.

Sada pažljivo čitajte jer slijedi nešto što će promijeniti nogomet. Suci na predstojećoj Copa Americi imat će novi karton u svom arsenalu- ružičasti karton. Nova era čini se počinje.

Novo pravilo, koje je implementiralo južnoameričko nogometno tijelo CONMEBOL, omogućuje timovima da naprave dodatnu zamjenu tijekom utakmica u slučaju sumnji na ozljedu glave i potres mozga.

Označava ovlaštenje za tu dodatnu zamjenu. Ako igrač pretrpi sumnju na ozljedu glave, sudac ili četvrti sudac bit će obaviješteni, što će ih potaknuti da pokažu roza karton.

Varazdin, 240224.
Gradski stadion Varazdin.
Nogometna utakmica 24. kola SuperSport HNL-a, NK Varazdin – HNK Hajduk.
Na fotografiji: Sudac Fran Jovic.
Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Nešto novo

“Odbor CONMEBOL-a za natjecanja i operacije najavio je da će se pet zamjena po momčadi koje odobravaju propisi proširiti na potencijalno šestu zamjenu kako bi se brinulo o zdravlju nogometaša” govore iz saveza.

Zatim dodaju: “To je dodatna zamjena u slučaju sumnje na ozljedu glave i potres mozga. Da bi se to postiglo, mora se obavijestiti glavni sudac ili četvrti sudac, a koristit će se roza karton.”

Nakon zamjene igrač će biti odveden u svlačionicu ili medicinsku ustanovu. Timski liječnici morat će ispuniti i poslati obrazac medicinskoj komisiji CONMEBOL-a u roku od 24 sata od utakmice, uz opis procjene potresa mozga bez obzira na to je li igrač zamijenjen ili nije.

Mladi vatreni odigrali spektakularnu utakmicu, ali ponovno ostali bez pobjede







Autor:I.L.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.