FOTO: Igor Kralj/ Robert Anic/PIXSELL

NOVI DETALJI AFERE ‘ULAZNICE’: Vatreni prijavili članove HNS-a zbog dilanja karata!?

Autor: Željka Orešković

Klupko se svakog dana raspliće

Prvo je “pao” Drago Ćosić, koji je zbog navodne ilegalne preprodaje ulaznica za utakmice SP-a u Rusiji, dobio otkaz na HRT-u, a sada je na red došao i HNS. Naime, DORH je nazložio Policijskoj upravi zgrebačkoj da obave izvide, a i FIFA je potvrdila da istražuju Hrvatski nogometni savez.

Naime, članovi Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza imali su pravo na 12 do 15 ulaznica po osobi, za polufinalnu i finalnu utakmicu Svjetskog prvenstva, što je potvrdio dobro obaviješteni izvor iz HNS-a, koje je dodao kako su tamo imali i privilegiju da se upišu na popis prioriteta za preostali kontingent ulaznica koji je Fifa dala na raspolaganje HNS-u, javlja Jutarnji list.

Kada se sve zbroji, u HNS-u je bilo 17 primatelja krata, od šefa HNS-a, koji oko sebe ima petoricu podpredsjednika, Vučemilović-Šimunovića, Kulušića, Markulina, Miškovića i Svetinu do još jedanaestorice članova Izvršnog odbora Biondića, Bukvića, Črnka, Galovića, Horvatića, Ivića, Kljaića, Kuterovca, Lucića, Prišćana i Topuzovića). Dovoljno je poslužiti se jednostavnom matematikom i pomnožiti brojke, njih 17 puta 15 ulaznica, dolazimo do brojke od 250, to sve jo šuta dva da polufinalnu i finalnu utakmicu, i to je 500 ulaznica. Osim toga tu su još i oni upisani na listu prioriteta.

Djelatnici HNS-a zbog istrage su obavezani na šutnju, ali Nikša Martinac, šef HNS-ova sektora za ulaznice, priznao je da je DORH u utorak bio u HNS-u. Njegov Kolega, Marijan Kustić, kazao je za Jutarnji list kako trenutno nije u Zagrebu, ali kada stigne “svakako će svoja saznanja podijeliti s javnošću”.

Neslužbeni izvori, pak, govore kako je cijeli priča do javnosti dospjela upravo iz igračkih krugova, odnosno od samih Vatrenih. Naime, mnogi Dalićevi izabranici, kao i članovi legendarnih Vatrenih, nisu mogli do karata za polufinalnu i finalnu utakmicu, jer su one podijeljene ljudima iz HNS-a.

Ponukani razočaranjem zbog takvog tretmana, reprezentativci su zabranili članovima IO-a da se u Hrvatsku vrate u istom avionu, u kojem su oni sletjeli u Zagreb.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.