Foto: Josip Bandic / CROPIX

Nikada ne otpisujte srce šampiona: Dinamo je uzeo naslov na krilima navijača i jednog genijalca

Autor: Ivan Lukač

Dinamo je prvak. Nikad slađa titula za sve navijače Dinama jer bila je ovo sezona u kojoj su se izgubili brojni živci. Počela je odmah tako. Hajduk je u zadnjoj sekundi prvog kola srušio Dinamo na Maksimiru. Tada je penal pri rezultatu za 1:0 promašio Bruno Petković. 

Nogomet je napisao zato još jednu priču kakvu samo on može. Petković. čovjek koji je vječno bio pod kritikama, promašio je penal, a onda u prošlom kolu zabio iz slobodnog udaraca i gurnuo Dinamo prema naslovu prvaka. Petković je ove sezone dokazao kakav je zapravo nogometni genijalac.

Kada je bio ozlijeđen mjesec dana Dinamo nije postajao. Bila je to potpuna druga momčad, ali s njim na terenu svi su 100 puta bolji. Njegovi potezi, driblinzi, lopte, golovi i odgovornost vukli su cijelu momčad. Kada je bilo najteže Petković je bio tu. Iako je već davno ušao u plavi panteon ovom sezonom samo je dodatno potvrdio da se radi o jednom od najboljih koji su ikada nosili plavi dres.

Foto: Josip Bandic / CROPIX

Huk navijača

Petković je razlog na terenu zašto je Dinamo prvak. Drugi razlog je onaj van terena, a to su navijači. Oni su svojom podrškom gurali momčad prema naprijed. Znali su da srce šampiona nitko ne smije otpisati i da to srce nikada ne pada lako.

“Ne damo da potoneš” bio je transparent koji se viorio Sjeverom. U njemu je svo značenje. Kada je Dinamu bilo najteže i kada je sve bilo izgubljeno i kada su svi mislili da Dinamo nema šanse, navijači su igrače pjesmo i podrškom podsjetili tko su i što su sve napravili.  Njihov huk probudio je to šampionske srce koje je u ključnom trenutku se pokazalo ključnim.

Ovo sezona je zapravo upozorenje svim Dinamovim rivalima za sve iduće sezone. Dinamo se ne otpisuje tako lako jer Dinamo će uvijek biti Dinamo. U sezoni kada su ih svi otpisali završili su kao prvaci. To dovoljno govori.

Jakirović je smjenjivan deset puta ove sezone: Sada može odahnuti i slaviti







Autor:Ivan Lukač
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.