Foto: Josip Bandic / CROPIX

Jakirović je smjenjivan deset puta ove sezone: Sada može odahnuti i slaviti

Autor: Andrija Kačić- Karlin

Nema više teorije, možemo govoriti praktično: Dinamo je obranio naslov prvaka Hrvatske. Unatoč brojnim posrtajima, a to se nije tako učestalo očekivalo od zagrebačkog kluba naposljetku je Dinamo došao do naslova u iscrpljujućoj utrci ranije s Hajdukom, pretkraj s Rijekom.

Pobjedom protiv Osijeka (1-0) golom Ademija iz 73. minute Dinamo je determinirao utakmicu u kojoj je izveo relativno dobru partiju, ali i Osijek je bio raspoložen. Tako da smo svjedočili zanimljivoj predstavi. Pred punim tribinama, ljudi su došli proslaviti osvajanje novog naslova, na kraju su došli na svoje.

Osijek, rekosmo, nije bio bezopasan. No, opet se isticao, kao i u cijelom nastavku sezone vratar Nevjestić. Tukao je par puta Mierez, ali i ostali. Sve je te pokušaje ukrotio Nevjestić i tako omogućio svojim suigračima da s vremenom započnu opsjedanje gola Osijeka. Pa da konačno dođu i do tog pogotka Ademija.

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli GNK Dinamo (@gnkdinamo)




Jakirović je odahnuo

Jasno, imao je i Dinamo dobrih akcija, pa i zgoda. Vidović, Brodić, Petković i Baturina svojski su se trudili, tukli, ali nije na drugoj strani bio loš ni vratar Kolić. Ipak, Dinamov pritisak što se bližio završetak utakmice bio je sve jači. Zakuhalo se kada se sudac Kolarić pomalo pogubio, ne sudeći prekršaj Duartea nad Hoxhom. Utakmica je nakon tog događaja potrajala najmanje minuti kada je suca pozvala VAR soba. Dodijelio je broje kartone Dinamovoj klupi koja je prosvjedovala, tek onda je išao gledati snimku.

Pa je promijenio odluku, sudio je prekršaj, ali ne i jedanaesterac. ”Izvukao” je prekršaj izvan kaznenog prostora, usput je dodijelio Duarteu iz Osijeka crveni karton. Ako je bio prekršaj s pravom, Duarte je bio zadnji čovjek obrane. No, ostaje enigma kako je Kolarić procijenio situaciju, jer bio je neposredno blizu inkriminirane situacije.




Kada je Ademi zabio lijep gol glavom nakon sjajnog ubačaja Mišića sve je zaboravljeno. Tribine su počele slaviti, odahnuo je i trener Sergej Jakirović kojem je ove sezone bilo najteže. Smjenjivan je jedno desetak puta, sada je i teoretski osigurao naslov prvaka, a stigla mu je vijest da ga uprava kluba neće mijenjati za sljedeću sezonu.

Dinamo je prvak Hrvatske: Ademi zabio za naslov i ‘zapalio’ puni Maksimir

Autor:Andrija Kačić- Karlin
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.