Guliver image (AP Photo/Jon Super)

Mladi Vatreni golom potvrdio ulazak u europsko finale, na drugoj strani čeka Pašalić

Autor: Ivor Krapac

Atalanta i Bayer Leverkusen srest će se u finalu Europske lige, što će, uz nastup Luke Modrića u finalu Lige prvaka s Real Madridom, dodatno obogatiti ovogodišnji hrvatski program u završnim utakmicama europskih kupova. Na Atalantinoj strani, trofeju će se nadati Mario Pašalić, a u dresu Bayera je u igri za osvajanje Europske lige Josip Stanišić.

Atalanta je u uzvratnoj utakmici polufinala kod kuće s 3:0 nadigrala Olympique iz Marseillea, a Bayer je s 2:2 kod kuće osigurao prolazak protiv Rome. Gol za završnih 2:2 je u sudačkoj nadoknadi na kraju susreta zabio Stanišić, koji je ušao u igru u 90. minuti.

Za 24-godišnjeg hrvatskog reprezentativca, bio je to sjajan završetak večeri u kojoj je Bayer s ukupnih 4:2 ušao u finale. Njemački klub je u uzvrat ušao s 2:0 iz prošlotjedne prve utakmice protiv Rome, ali kod kuće je upao u probleme nakon što su Rimljani poveli s 2:0. Međutim, autogol Gianluce Mancinija u 82. minuti i Stanišićev gol u sudačkoj nadoknadi riješili su Bayer svih briga.

Foto:BEAUTIFUL SPORTS/Wunderlx/Guliver Image

Atalanta dominirala

U utakmici Atalante i Olympiquea, momčad Marija Pašalića slavila je dominantnu pobjedu kojom je osigurala ulazak u finale s ukupnih 4:1, poslije 1:1 iz prošlotjednog prvog susreta u Marseilleu. Pašalić je ušao pola sata do kraja u uzvratu, dok je na semaforu bilo 2:0 za njegovu momčad.

Strijelci za pobjedu i prolazak Atalante u finale bili su Ademola Lookman u 30., Matteo Ruggeri u 52. i El Bilal Toure u petoj minuti sudačke nadoknade na kraju utakmice.

Atalanta je time osigurala odlazak u Dublin, koji će 22. svibnja ugostiti finale. Pašalić i Stanišić nadat će se prilici na terenu u borbi za europski trofej nedugo prije nego na red dođe okupljanje hrvatske reprezentacije uoči Eura u Njemačku.




U Njemačkoj velika borba

U Leverkusenu je Roma golovima Argentinca Leandra Paredesa iz dva penala vodila s 2:0. Paredes je zabijao u 43. i 66. minuti, za gostujući dolazak do rezultata koji bi značio ulazak u produžetke, ali Bayer se uspio vratiti u završnici utakmice, zaključno sa Stanišićevim golom za 2:2 u sedmoj minuti nadoknade na kraju susreta.

Europsko finale osigurao je i grčki Olympiakos, koji će se boriti za trofej u Konferencijskoj ligi. Olympiakos je u uzvratnoj utakmici polufinala kod kuće s 2:0 bio jači od Aston Ville, a junak domaćina bio je dvostruki strijelac Ayoub El Kaabi (10′, 81′). Grčki klub je time prošao dalje s ukupnih 6:2, nakon 4:2 u prošlotjednoj prvoj utakmici u Engleskoj.

Olympiakos će se u finalu Konferencijske lige sresti s Fiorentinom, koja je nastup u završnoj utakmici osigurala jučer s gostujućih 1:1 protiv Club Bruggea, za prolazak u finale s ukupnih 4:3. Finalna utakmica bit će odigrana 29. svibnja u Ateni.

Brozović zabio golčinu i presudio u pobjedi, a oko Ronalda plasirali ‘bombu’

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.