Foto: Conor Molloy / Guliver Image

Kovačića su nazvali prevarom, a sada ga hvale: ‘On je majstor, ključan veznjak Cityjeve igre’

Autor: I.L.

Hrvatski nogometni reprezentativci značajno su digli formu ovog proljeća, a možda i najviše to je napravio Mateo Kovačić. Hrvatski veznjak mučio se s ozljedama i igrom jesenas, a sada je u Cityu postao nezamjenjiv.

Manchester City je bez većih problema savladao Brighton s 4:0.  Na krilima Fodena i De Bruynea družina iz plavog dijela Manchestera opravdala je lako ulogu favorita uz nastup hrvatskog dvojca Kovačić – Gvardiol u prvoj jedanaestorici.

Nottingham Forest, Wolverhampton, Fulham, Tottenham i West Ham stoje na putu Manchester Cityju prema šestom naslovu prvaka Engleske u posljednjih sedam godina kao i mogućnosti da Manchester City postane prva momčad u povijesti engleskog nogometa koja je osvojila četiri naslova prvaka zaredom.

Guliver image

Hvale Kovačića

Engleski mediji pozitivno su se raspisali u ulozi hrvatskog dvojca u redovima branitelja naslova engleskog prvaka: “Napreduje iz utakmice u utakmicu i sve je bolji u odlukama kada ići prema naprijed, a kada se koncentrirati na obranu. Pomogao je Fodenu i Alvarezu čitajući njihove kretnje i pravovremeno reagiravši”, navodi o Gvardiolu Manchester Evening News.

“Sve je samopouzdaniji i sve zapaženiji u utakmicama. Djeluje kao da mu je ugodno u veznom redu Cityja”, opisuju Kovačića, koji je nakon prve utakmice četvrtfinala Lige prvaka protiv Reala u Madridu bio jedan od najkritiziranijih igrača. Općenito prema Kovačiću je dosta kritika veći dio sezone, ali postaje sve očitije da je jedan od ključnih igrača i dalje aktualnih prvaka Europe.

“Njegova igra često prođe nezapaženo, ali to je možda zato što svoju ulogu odrađuje s jednostavnošću i lakoćom. On je majstor, ključan veznjak za obrazac Cityjeve igre”, navodi se u Daily Mailu.

Vatreni putuju u Vatikan: Hrvatska će prije Eura otići po papin blagoslov







Autor:I.L.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.