Foto: Ronald Gorsic/CROPIX

Hrvatski hit trener nije zagazio u HNL skandal, pričao o Ukrajini i o ubijenim Palestincima

Autor: Ivor Krapac

Sutra se nastavlja SuperSport HNL, a između dva kola, u fokusu su se našli suci koji su došli u prvi plan zbog niza snimki komunikacije u kojoj sudjeluje VAR prostorija. Pritom tu ima svega, od žestokih psovki, do čestitke igraču Hajduka za osvojenu loptu i nazivanja igrača Dinama debelim, a jedna od zainteresiranih strana u borbi u vrhu ljestvice, trener vodeće Rijeke Željko Sopić, u sve to nije želio dublje ulaziti.

“Ma, uopće nemam nikakvo mišljenje o tome. Ne treba mi nitko ništa pojašnjavati što se toga tiče. Gledajte, samo lagano pogledajte kako se to radi u Njemačkoj i Engleskoj i onda možemo i mi tako”, rekao je Sopić komentirajući skandal koji je zatresao hrvatski klupski nogomet.

“Ja vam sad kažem da ne znam kako se to tamo radi, ali neka nam budu primjer Engleska i Njemačka. Nebitno, uopće ne znam kako oni to rade, ali te dvije zemlje. Nisu baš nogometne, ali, evo, uzeo sam ih za primjer”, dodao je Sopić pred novinarima, malo se našalivši dok je govorio o ‘ne baš nogometnim’ Englezima i Nijemcima. O Njemačkoj kulturi i prilikama dosta zna jer je ondje igrao, no bilo je to u vremenima prije VAR-a.

Čeka borba na terenu

Za Sopića i za momčad koju vodi, sada je puno važnija borba na terenu, a ona će za Rijeku u nedjelju u 15 sati donijeti domaću utakmicu protiv Varaždina. Tjedan nakon poraza od Dinama u derbiju na travnjaku Maksimira, Rijeka je i dalje na vrhu ljestvice, sada s bodom više od Hajduka i s tri boda više od Dinama, koji ima utakmicu manje.




Vraćajući se na skandal koji je uzdrmao hrvatski klupski nogomet, trener Rijeke dobio je pitanje o mogućoj nervozi svoje momčadi, no to je odbacio riječima kako ne smatra da treba biti nervoze. Umjesto toga, temu je skrenuo na dvije najpoznatije sadašnje ratne zone, ističući što je pravi razlog za nervozu.

“Ha, dobro, onda napišite u novinama da će biti nervoze. Zašto bi bilo nervoze? Zašto nema nervoze zbog rata u Ukrajini ili zato što ubijaju Palestince u Gazi?”, odgovorio je Sopić svojim protupitanjem na postavljeno pitanje o stanju njegove momčadi prije novog testa u prvenstvu.

Foto: Damir Skomrlj/CROPIX

Ne zanimaju ga stvari oko terena

U njegovom poslu, Sopić je kazao da je njemu važan samo teren, a sve što se zbiva oko njega ga ne zamara. “Ma ne zanimaju me suci. Vi imate svoje mišljenje, pišite o tome kolumnu. Fulana tema, nemojte me o tome ništa pitati. Ne zanima me to, neka se time bavi tko treba”, rekao je.




“Pa neće u Rijeci ulica birati trenera, valjda postoje Raić-Sudar i Mišković koji to rade. Tako je u sportu, politici i svemu. O nogometu možemo pričati”, dodao je trener Riječana prije novog ligaškog kola, koje njegova momčad dočekuje s malom prednošću pred pratnjom u borbi za prvo mjesto.

Rijeka će u nedjelju igrati protiv Varaždina na Rujevici, a prije toga, Hajduk će imati mogućnost da barem privremeno prestigne vodeće Riječane ako sutra na Poljudu s početkom u 17:10 sati svlada Istru 1961. U nedjelju, nakon ogleda Riječana i Varaždinaca, fokus će biti usmjeren na derbi kola na travnjaku osječke Opus Arene. Dinamo će u gostima igrati protiv Osijeka, a ta utakmica s velikim ulogom počet će u 17:30 sati.

Izabrali su Hrvatsku, ali onda su neki počeli dobivati i prijetnje smrću

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.