Cropix arhiva

Dinamov ‘svetac’ emotivno o proslavi: ‘Klub se sinkronizirao s navijačima, bili su tu kad je bilo najteže’

Autor: Ivan Lukač

Nazvati nekog igrača “svetim” najčešće znači da je svojim partijama oduševio navijače i time klub gurnuo prema pobjedi. Upravo je taj nadimak “sveti” zaradio bivši Dinamov vratar Ivan Kelava kada je čudesnim obranama protiv Malmoa vratio Dinamo u Ligu prvaka poslije 11 godina.

On je danas stručni sukomentator na Max Sportu gdje je pomalo emotivno komentirao sve što se događa u klubu pogotovo kako grad ponovno živi za Dinamo.

“Vozeći se danas prema stadionu, prolazeći kroz Zagreb, vidio sam nešto što dugo nisam vidio. Djevojčice, dječaci, stariji ljudi, svi nose nešto Dinamovo na sebi i svi hodaju prema stadionu. Klub se sinkronizirao s navijačima, a navijači su bili tu kada je bilo najteže u sezoni. Klub im je na najljepši mogući način odlučio vratiti, proslavom na Trgu, gdje će biti svi zajedno s igračima” rekao je Kelava.

Foto: Cropix

Miljenik navijača

Kelava je rođeni Zagrepčanin i uvijek je naglašavao da je sve svoje snove ostvario kada je zaigrao za Dinamo. Upisao je 137 službenih nastupa za prvu momčad i s njom od 2007. do 2013. godine osvojio deset trofeja.

Upravo je on bio jedan od sudionika zadnje proslave na Trgu prije 17 godina. Tada je tek dolazi u prvu momčad za koju su još branili Koch, Turina i Lončarić, a Kelava će “jedinicu” naslijediti od Butine.

Uz Dinamo, branio je za Udinese, Spartak Trnavu, Carpi, Granadu, Debrecen, zaprešićki Inter, ACSM Politehnicu, Alki Oroklini, AO Xanthi i Melbourne.

Rasprodani Maksimir slavi dvostruku krunu: Dinamo protiv Rudeša igra s mladim snagama







Autor:Ivan Lukač
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.