Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

VATRENI ‘ZAPALILI’ POLJUD, KAKVA POBJEDA! Prvo je Livaja zabio, a onda su uslijedile još dvije fantazije!

Autor: P. V.

Hrvatska je 3:0 pobijedila Sloveniju pred oko 17.000 gledatelja. Sjajna utakmica Dalićeve momčadi, rezultat je mogao biti i uvjerljiviji…

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić odlučio je od prve minute na teren poslati ljubimca splitske publike i napadača Hajduka Livaju, a taj potez se pokazao punim pogotkom jer je upravo Livaja postigao prvi pogodak u 33. minuti. U začetku akcije odlično je reagirao Brozović koji je osvojio loptu na 30-ak metara od slovenskog golai uposlio Juranovića na desnom boku, uslijedio je centaršut na glavu Pašalića, no ovaj je s pet metara pogodio vratnicu. Srećom, lopta se osbila ravno na glavu Livaje koji je koncentrirano pogodio nebranjeni dio mreže.

Na 2-0 je sredinom nastavka povisio Pašalić u 66. minuti, no on je imao najjednostavniji dio posla u akciji koju su kreirali veterani Lovren i Perišić. Lovren je dijagonalom sa svoje polovice pronašao Perišića na lijevom krilu, ovaj je sjajnim driblingom “slomio” svog čuvara i zatim povratnom loptom pronašao nečuvanog Pašalića na pet metara kojemu nije bilo teško pogoditi praznu mrežu.

Konačnih 3-0 postavio je Vlašić u četvrtoj minuti nadoknade kada je poletio zrakom i glavom u mrežu proslijedio ubačaj Oršića.

Hrvatska tako nakon šest kola ima 13 bodova, koliko ima i Rusija koja je u utorak u Moskvi svladala Maltu sa 2-0, dok je Slovenija pala na četvrto mjeto sa sedam bodova. Na treće mjesto izbila je Slovačka koja nakon 2-0 pobjede protiv Cipra u Bratislavi ima devet bodova. Malta i Cipar su na posljednja dva mjesta sa po četiri boda.

Hrvatska će u 7. kolu gostovati na Cipru 8. listopada.


HRVATSKA – SLOVENIJA 3:0




HRVATSKA: Ivušić – Juranović, Lovren, Vida, Barišić – Brozović, Kovačić – Pašalić, Livaja, Perišić – Kramarić

SLOVENIJA: Oblak – Stojanović, Bijol, Mevlja, Balkovec – Gnezda Čerin, Stanković, Kurtic, Lovrić – Iličić, Šeško

Kraj utakmice




90+3′ – Vlašić za 3:0! Suci su malo provjeravali, ali na kraju i priznali gol!

82′ – Prvo se Vlašić sjurio u šesnaesterac, prošao i Oblaka, ali je završio previše u mrtvome kutu, nije uspio linije ubaciti u mrežu… zatim je nakon dvadesetak sekundi opet Vlašić bio u glavnoj ulozi, udarac mu je blokiran i završio kod Oršića koji šutira isprve – preko gola! Šteta za ove prilike…

66′ – GOOOOL! Gotovo je sve odradio Perišić! Solo-prodorom po lijevoj strani okrunio je ovu sjajnu večer, riješio se svojih braniča i maestralno poslužio Pašalića. Mario to jednostavno nije mogao promašiti, bravo Hrvatska!

52′ – Dobra šansa, ali Livaja ovaj put nije precizan! Kovačić je ispremiješao slovensku obranu i maestralno pronašao napadača Hajduka čiji udarac bježi daleko od gola…

49′ – Evo prve šanse za Hrvatsku u nastavku! Naime, Kovačić gura Pašalića u šansu, ovaj traži Kramarića na pet metara, no uspijeva to nekako slovenska obrana izbiti u korner.

46′ – Počelo je drugo poluvrijeme.

Kraj 1. poluvremena

44′ – Velika šansa Slovenije! Naime, Iličić je gurnuo Lovrića u šansu, ovaj ubacuje u peterac gdje je Šeško za samo koji centimetar bio prekratak!

40′ – Malo je nedostajalo! Sada je Barišiću, vrlo vjerojatno, lopta prešla preko noge i išlo je to pod samu gredu, jedva je Oblak to nekako iščupao i izbacio u korner…

33′ – LIVAJA ZABIJA ZA 1:0! Kakav Juranovićev fenomenalan centaršut! Odlično je naciljao Pašalića koji s pet metara glavom pogađa vratnicu, a na odbijanac je naletio Livaja i samo se ‘naklonio’ za 1:0 Hrvatske na Poljudu!

31′ – Pokušao je Livaja s nekih 25 metara i bilo je to dosta opasno, ali Oblak izbacuje u korner.

27′ – Šeško za prvu šansu Slovenije. Bljesnula je kontra, došao je po desnoj strani do šesnaesterca, ali bio je srećom neprecizan.

25′ – Livaja u velikoj šansi! Zaobišao je Oblaka, ali bila je prejaka i pogađa vanjski dio mreže. Osjeća se veliki pritisak Hrvatske, publika nosi Vatrene!

19′ – Nakon nekoliko minuta zatišja – sjajna šansa Hrvatske. Ubačena niska nezgodna lopta u šesnaesterac, dolazi do Kramarića koji neometac cilja s 10 metara, ali točno po sredini u Oblaka!

7′ – Barišić je ostao zaboravljen u šesnaestercu nakon kornera, namjestio se na svoju slabiju desnu nogu i gađao izvan okvira gola.

5′ – Pašalić s 12 metara glavom pokušava uznemiriti najskupljeg vratara svijeta, ali bio je to lak posao za prvu zvijezdu Slovenije.

3′ – Lijepo rješenje Lovrena za Kramarića koji izbija sam ispred Oblaka, ali svirano je zaleže pa ništa od opasnosti po vrata Slovenije.

1′ – Počela je utakmica.

 

Autor:P. V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.