phot:profimedia

NEOČEKIVANA PODRŠKA: Lovren poslao poruku uhićenom vlasniku teretane

Autor: Gordan Šojat

Danas ujutro priveden je vlasnik Quantum Premium Gym na zagrebačkoj Trešnjevci Andrija Klarić, koji je otvorio teretanu usprkos zabrani Nacionalnog stožera i epidemiološkim mjerama.

Klarić je otvaranje teretane najavio na svom Facebook profilu, te su ga ujutro dočekali pripadnici MUP-a i odveli na ispitivanje, a sve dok je u njegovom prostoru treniralo šest osoba.

Nakon privođenja zaredale su se poruke podrške znanih i ne znanih Andriji Klariću.

Tako je na svom Instagram storyju riječi podrške uputio je i naš reprezentativac i igrač Zenita Dejan Lovren.

Hrvatski reprezentativac na Instagramu je napisao: ”Podrška Andriji Klariću”

Podsjetimo kako je Klarić priveden zbog sumnji na nepoštivanje preporuka i mjera Stožera, postupali su policijski službenici Policijske uprave zagrebačke u suradnji s Ravnateljstvom civilne zaštite MUP-a RH, Područni ured Zagreb s ciljem poduzimanja mjera i radnji iz svoje nadležnosti u skladu s utvrđenim na terenu. U sklopu kriminalističkog istraživanja, 51-godišnji vlasnik priveden je u službene prostorije Policijske uprave zagrebačke na kriminalističko istraživanje zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo “Širenje i prenošenje zarazne bolesti” iz članka 180. st.1. Kaznenog zakona te će nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja biti predan pritvorskom nadzorniku.




Članak 180. Kaznenog zakona propisuje da bi se ovakvo djelo moglo kazniti i s do dvije godine zatvora.

O privođenju vlasnika očitovao se i Premijer koji je kazao da nikome nije u interesu da ograničava bilo čiji rad te da je bitno poštivati mjere te je dodao kako Hrvatska u usporedbi s ograničenjima drugih zemalja ima gotovo normalan način života.

 




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.