Foto: Tom Dubravec / CROPIX

‘NEKI HVATAJU BOCU, JA SE OKREĆEM MOLITVI’! Tata Perišić za Dnevno uoči Brazila: ‘Bio sam u dugovima, radio sam neke loše poteze, a Ivan mi je puno pomogao!’

Autor: Andrija Kačić Karlin

„Moram biti zadovoljan, Ivan igra dobro, reprezentacija prolazi, cijela obitelj se osjeća dobro, gdje ćeš bolje„, dočekao nas je Ante Perišić, otac od našeg ponajboljeg igrača Ivana.

„Nije lako to gledati, utakmice su neizvjesne i dramatične. Pričaju mi ljudi da piju sredstva za smirenje, neki se odaju i alkoholu samo da prebrode tu napetost za vrijeme utakmica. Mogu ih razumjeti, kada navijaš onda se i treseš. Kod nas je isto nervoza, ali kako smo pobožni mi se okrenemo molitvi. Da nam bude lakše. A što ći vam reći? Jako smo sretni”, govori nam Ante Perišić.

Jeste li zadovoljni s nastupima vašeg sina?

‘Ivan i Dalić imaju odličan odnos’

„Moram biti. Još uvijek je istinska udarna igla reprezentacije. No, turnir je težak i zahtjevan. Primjećujem da pred kraj utakmica Ivan ostane i bez snage. Uostalom, kao i svi naši igrači. Moje je mišljenje da je protiv Belgije trebao ranije izaći iz igre, a čini mi se da je u utakmici protiv Japana gdje je bio baš zamijenjen imao još snage. No, Dalić zna najbolje. Znam da moj sin i izbornik Dalić imaju odličan odnos, puno razgovaraju i međusobno se uvažavaju. I zna biti kod njih ‘žutih minuta’, ali nikad sa zlom namjerom. Velika je napetost na takvim natjecanjima, svi žele najbolje, a imaju svoje ideje. Znate što mislim, da će Ivan tek odigrati najbolju utakmicu na ovome prvenstvu„, govori nam tata Ante.

Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Može li Ivan, Hrvatska i protiv Brazila napraviti čudo?

„Ne treba gajiti neumjereni optimizam. Ali, da možemo odigrati pravu utakmicu u to moramo biti sigurni. Nismo favoriti, nikad protiv Brazila ni nećemo biti. Ali, što znači biti favorit. Jeste gledali Maroko? Eto, to vam je to. Imam jednu usporedbu, pa što se tiče napada i Brazil, baš kao i Hrvatska, ima napadača iz Tottenham Hotspura. Kod Brazilca je to Richarlson. Pa, barem smo tu jednaki. U takvim utakmicama je bitna koncentracija, a tu imamo pravo biti bolji od Brazilaca. Vidjeli smo da nam momčad može puno trčati, to je veliko ohrabrenje. Kao što znam da će se i Ivan ‘rekuperati’ u tri-četiri dana između utakmice s Japanom i Brazilom. Znam da će se od njega puno očekivati„.

Je li Ivan kao dijete bio uistinu toliko posvećen sportu, nogometu, zdravom životu?




„On je uvijek bio hiperaktivan, ma i danas je takav. Obožavao je sve sportove. No, u nogometu se baš našao. I još vam nešto moram reći. Kroz medije se provlači da ga Hajduk nije prepoznao. To nije istina, vjerujte mi. Hajduk ga je prepoznao, a naš, zapravo njegov odlazak iz Hajduka bio je malo i, ono što se kaže, ne baš fair postupak. Ja sam tako odlučio. Puno sam ulagao u Ivanovu karijeru i činio sam neke loše poslovne poteze. I bio sam u dugovima. Htio sam Ivana maknuti iz takvog okružja, poslao sam ga u Francusku. Nije mu bilo lako, ali osamostalio se, izdržao je što nitko nije. Sve to što se događalo bilo je i zbog mojih propusta. Ušao sam u loše poslovne odnose, bio sam u krizi, dugovima. Ivan mi je kasnije puno pomogao. Na kraju je sve dobro ispalo. I još nešto moram reći. Ivan će, prije ili kasnije, sigurno odigrati sezonu ili dvije u Hajduku. To smo Hajduku dužni zbog našeg naprasnog odlaska„.

Foto: Tom Dubravec/CROPIX

Koliko još može trajati Ivanova karijera? Sad je u 34. godini?

„On pazi na svaku sitnicu, vjerujem da na najvišoj razini može igrati još nekoliko godina. Vidite ovdje Modrića u 37. godini, a i Portugalca Pepea u 39. godini. Zašto to ne bi mogao i Ivan? Ja sam uvjeren da će on doseći i njihove rekorde, ne samo ove što je ovih dana postigao. Vidite, daje gol na svakom velikom natjecanju. U društvu je najvećih. Znam kako se priprema i kako živi, nema straha za njega„.




Znate li što vam sin planira nakon aktivne igračke karijere?

„Pretpostavljam da će ići u trenerske vode. Pazite, on je kao igrač radio i slušao najveće trenerske autoritete ovog vremena, s Kloppom, Conteom, Nikom Kovačem, Inzaghijem. Od svakoga je puno naučio, nešto slično kao što su učili naš Igor Bišćan i Igor Tudor. I njih su trenirali svjetski velikani, moraš tada nešto naučiti, više od drugih. Šteta bi to bilo ne iskoristiti. I mislim da će biti odličan pedagog i trener„.

Foto: Tom Dubravec/CROPIX

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.