AP Photo/Jose Breton/Guliver Image

Mourinho zagrmio: ‘Jedini sam vjerovao u Luku Modrića, on je moj ponos’

Autor: K.I.

Danas je Luka Modrić (38) legenda madridskog Reala, igrač čije ime skandiraju navijači ‘Kraljevskog kluba’ i čovjek koji je ispisao stranice klupske povijesti. Ali da bi došao do takvog statusa morao je Modrić proći sito i rešeto i dokazati se na najvećoj mogućoj pozornici.

U kolovozu 2012. godine Modrić je zamijenio Tottenham s dresom Real Madrida potpisavši petogodišnji ugovor. Real je za njega platio 35 milijuna eura odštete, a već dva dana nakon potpisa Modrić je debitirao u dresu ‘Los Blancosa’.

Ušao je u igru u uzvratu Španjolskog superkupa protiv Barcelone u 83. minuti zamijenivši Mesuta Özila. Real je pobijedio 2:1, osvojio Španjolsko superkup, a Modrić je tako pospremio prvi od 25 trofeja s ‘Kraljevima’ u vitrine ni 36 sati nakon dolaska u klub.

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Hvalospjevi Mourinha

A tek po dolasku u Real Modrić je trpio žestoke kritike. Na polovici prve sezone Modrić je doživio velike kritike španjolskih medija. Nije se uspijevao izboriti u prvu momčad koju je tada vodio Jose Mourinho. Xabi Alonso i Sami Khedira bili su prvi izbor Mourinha na poziciji defenzivnog veznog, dok je ofenzivnije igrao Özil.

Na kraju godine čak je proglašen najlošijim pojačanjem sezone od strane prestižne Marce, istog dnevnika koji je uskoro promijenio mišljenje o hrvatskom veznjaku.

A na Modrićevom je dolasku u Real inzistirao Jose Mourinho koji se 12 godina kasnije prisjetio svog sjajnog poteza u razgovoru za Topps. “Luka je ljepota nogometa. On je moj ponos jer sam ga doveo u Real i jedini vjerovao da je igrač za taj klub, nitko drugi to tada nije vjerovao. I pogledajte ga danas, 12 godina kasnije, još je tamo. On je moj ponos”, rekao je Mourinho.

Pogledajte što je izgradio hrvatski reprezentativac: Uložio milijune u Hercegovinu







Autor:K.I.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.