Zbog oružja u svlačionici Arenasu dvije godine uvjetno

Autor: hina

Sudac Robert Morin odredio mu je 30-dnevni tretman u dnevnom centru za rehabilitaciju, 400 sati društveno korisnog rada i 5.000 dolara, koje treba uplatiti u Fond za žrtve nasilja.

Suspendirana NBA zvijezda Gilbert Arenas, osuđen je u petak na dvije godine zatvora uvjetno, zbog donošenja oružja u svlačionicu svoje momčad Washington Wizards.

Sudac Robert Morin odredio mu je 30-dnevni tretman u dnevnom centru za rehabilitaciju, 400 sati društveno korisnog rada i 5,000 dolara, koje treba uplatiti u fond za žrtve nasilja.

Arenas, suspendirani playmaker Washington Wizardsa, izjasnio se krivim 15. siječnja zbog donošenja četiri pištolja, koja je ilegalno posjedovao, u svlačionicu kluba, dok je trajao njegov kartaški spor sa suigračem Javarisom Crittentonom.

Arenasovi odvjetnici tražili su uvjetnu kaznu, navodeći da je on dobar uzor mladima, te da je već teško kažnjen s prezirom javnosti i gubitkom prihoda. Tužitelji, koji su tražili tri mjeseca zatvora za NBA zvijezdu, kazali su da je Arenas opetovano lagao o incidentu. Kao dio nagodbe o priznanju krivnje, oni su pristali ne tražiti više od šest mjeseci zatvora.

U podnesku za raspravu o presudi, Arenasovi odvjetnici su naveli kako oni koji ga znaju, kažu da je “nekonvencionalan, ali u osnovi vrlo pristojan čovjek”.

Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.